1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrityskaupat

Hollantilainen Boels tarjoaa Cramosta 590 miljoonaa – Yhtiön hallitus puoltaa yksimielisesti

Boels tarjoaa Cramon osakkeista 13,25 euroa kappaleelta.

Yhdessä Boelsin ja Cramon liikevaihto olisi noin 1,25 miljardia euroa ja sillä olisi yksi Euroopan suurimmista toimipisteverkostoista, yhtiöt arvioivat. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Konevuokraaja Cramo yhdistyy hollantilaisen konevuokraaja Boelsin kanssa. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaisesti Boels tarjoaa Cramon osakkeista 13,25 euroa kappaleelta, Cramo kertoo.

Tarjouksen perusteella Cramon osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 592 miljoonaa euroa. Yhtiön hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella osakkeenomistajille Boelsin tarjouksen hyväksymistä.

Boelsin tarjous on yli 30 prosenttia korkeampi kuin Cramon päätöskurssi viime maanantaina eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen ostotarjouksen julkistamista.

Kaupankäynti Cramon osakkeella keskeytettiin Helsingin pörssissä viime viikon tiistaina iltapäivällä. Osake oli tuolloin reippaassa nousussa. Muutama tunti kaupankäynnin keskeytyksen jälkeen yhtiö kertoi saaneensa ostotarjouksen, mutta ei kertonut ostajan nimeä.

Vuonna 1977 perustettu Boels on Benelux-maiden johtava konevuokrausyhtiö. Sillä on yli 4 200 työntekijää ja yli 450 toimipistettä 11 maassa. Cramon liikevaihto oli viime vuonna 632 miljoonaa euroa. Sillä on noin 300 toimipistettä 11 markkina-alueella.

Yhdessä yhtiöiden liikevaihto olisi noin 1,25 miljardia euroa ja sillä olisi yksi Euroopan suurimmista toimipisteverkostoista, yhtiöt sanovat tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Cramon osake lähti maanantaina pörssin avauduttua reippaaseen nousuun. Hieman ennen puoltapäivää se oli kiivennyt jo yli Boelsin tarjoaman hinnan 13,32 euroon.

Lue lisää:

Kaupankäynti Cramon osakkeella keskeytetty – yritys kertoo saaneensa ostotarjouksen koko osakekannastaan

Tunnettuja suomalaisyrityksiä on myyty lyhyen ajan sisällä ulkomaille – Mistä kaupoissa on oikein kysymys?