Hongkongissa poliisi ampui mielenosoittajaa – video

On epätavallista, että mielenosoitukset kiihtyvät keskellä päivää. Varoitus: videolla rajua väkivaltaa.

Hongkong
Hongkongissa ammutaan mielenosoittajaa
Hongkongissa ammutaan mielenosoittajaa

Hongkongin mielenosoittajien ja poliisien yhteenotot saavat yhä väkivaltaisempia piirteitä.

Tänään maanantaiaamuna poliisimies ampui pistoolilla mielenosoittajaa, joka haavoittui vakavasti.

Videolla nähdään, kuinka poliisi on ottamassa kiinni yhtä henkilöä uhaten tätä aseella. Toinen mielenosoittaja yrittää ilmeisesti tulla väliin ja saada poliisin laittamaan aseensa pois, kun poliisi ampuu tätä alavartaloon.

Mielenosoittajat häiritsivät päivällä Hongkongin liikekeskusta. Suurille teille rakennettiin barrikadeja. Junaliikennettä häirittiin ja mielenosoittajat vaativat kaupunkiin myös yleislakkoa. Monissa yliopistoissa peruttiin kaikki oppitunnit.

Kyynelkaasua leijuu ilmassa Hongkongin keskustassa lähellä paikkaa, jossa poliisimies ampui pistoolilla mielenosoittajaa.
Kyynelkaasua leijuu ilmassa Hongkongin keskustassa lähellä paikkaa, jossa poliisimies ampui pistoolilla mielenosoittajaa.Jerome Favre / EPA

Poliisi yritti häätää mielenosoittajia. Videolta nähdään, kuinka eräs nainen otetaan kiinni rajuin ottein ja häntä ruiskutetaan pippurisuihkeella.

Kiina-mielisen hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat yleensä kiihtyneet vasta illan tunteina. On epätavallista, että mellakat yltyvät jo päiväsaikaan.

Viime viikolla yksi mielenosoittaja sai surmansa, kun ihmiset pakenivat poliisia.

Hongkongissa kutsuttu koolle suuria mielenosoituksia – syynä opiskelijan kuolema

Mies sytytettiin palamaan

Hongkongissa tapahtui tänään maanantaina toinenkin kuohuttava väkivallanteko, kun mies sytytettiin palamaan keskellä katua.

Uutistoimistojen mukaan mies oli riidellyt mielenosoittajien kanssa tiettävästi Hongkongin kansallisesta identiteetistä.

Paikalla kuvatusta videosta näkyy, kuinka mies valellaan nesteellä, joka sytytettiin tuleen.

Mies on nyt hoidettavana sairaalassa. Hän sai vakavia palovammoja.

Eräänä päivänä Hong Ying hyppäsi mereen ja ui pois Kiinasta – Nyt menneisyys hiipii takaisin, kun Kiina kiristää otettaan Hongkongista

Lähteet: Reuters, AP