Rovaniemen entisen kunnantalon tontti vuokrataan

Vuokrattavalla tontilla on kunnantalon lisäksi entinen koulu ja opettajien asuinrakennus.

Vuokratontti
Rovaniemen maalaiskunnan vanha kunnantalo Rovakatu 2:ssa
Tontin vuokraajan odotetaan purkavan vanhan kunnantalon.Jyri Tynkkynen / Yle

Rovaniemen kaupunki vuokraa asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin Rovakadun alkupäästä kaupungin keskustassa. Kyseessä on niin sanottu Kiela 2. Osoitteessa Rovakatu 2-6 sijaitsevat tontit yhdistetään ja niistä muodostetaan yksi tontti.

Tonteilla sijaitsee kaksi purettavaa rakennusta: entinen Rovaniemen maalaiskunnan kunnantalo ja koulurakennus sekä yksi suojeltu rakennus, joka on asuinkäytössä.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 13 000 kerrosneliömetriä neljänä erillisenä rakennuksena ja lisäksi suojeltavan rakennuksen osalta 650 kerrosneliömetriä. Suojeltavassa rakennuksessa on seitsemän huoneistoa. Huoneistot on vuokrattu.

Tontti on haettavissa vuokrattavaksi tarjousten perusteella. Valintakriteerinä on korkein tarjous. Tontin lähtövuokra on 292 500 euroa vuodessa sidottuna elinkustannusindeksiin.

Tontin vuokraaminen vaatii Rovaniemen kaupunginhallituksen hyväksynnän. Vuokra-alueeseen sisältyy suojeltavan rakennuksen omistusoikeus ja kahden olemassa olevan rakennuksen purkaminen.