Hyppää sisältöön

Kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein tunnusti valehdelleensa ja pyytää nyt anteeksi – SDP:n valtuustoryhmä keskustelee asiasta lähipäivinä

Hussein kertoi noin viikko sitten Twitterissä, että oli poistanut taksinsa kyydistä häntä solvanneen matkustajan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Abdirahim "Husu" Hussein toimii SDP:n kaupunginvaltuutettuna Helsingissä. Valtuustotyön ohella hän ajaa taksia. Kuva: Petra Ristola / Yle

Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) on jäänyt kiinni valehtelusta. Hussein on myöntänyt asian Twitterissä.

Hussein pyytää tviitissään anteeksi ja sanoo ymmärtävänsä, että päättäjänä hänen kuuluisi toimia rehellisesti ja hän on nyt pettänyt äänestäjien luottamuksen.

Lisäksi Hussein toteaa, että hyväksyy SDP:n valtuustoryhmän päättämät, mahdolliset kurinpitotoimenpiteet. Yle ei ole tavoittanut Husseinia kommentoimaan asiaa.

SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtajan Ville Jalovaaran mukaan Husseinin toiminnasta keskustellaan lähipäivinä. Jalovaara ei halunnut sanoa asiasta enempää.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma ei ole vastannut Ylen yhteydenottoihin. Heinäluoma kuitenkin tviittasi aiemmin maanantaina, että on "äärimmäisen pettynyt" Husun toimintaan.

Tapahtumasarja sai alkunsa noin viikko sitten, kun Hussein kertoi Twitterissä, kuinka oli jättänyt Husseinin taksikyydissä olleen, tätä haukkuneen matkustajan moottoritielle. Myöhemmin Hussein tarkensi, ettei kyseessä ollut moottoritie, vaan bussipysäkki.

Husseinin mukaan taksin kyydissä ollut asiakas oli esimerkiksi kehottanut häntä palaamaan Somaliaan. Blogissaan (siirryt toiseen palveluun)Hussein kertoo tapahtumista tarkemmin ja kuvailee miehen inttäneen Husseinin taustasta ja syistä olla Suomessa.

Lopulta Taksi Helsinki ryhtyi selvittämään tapahtumien kulkua. Yritys tuli maanantaina siihen tulokseen, että Husseinin tarina ei pidä paikkaansa. Taksi Helsingin mukaan asiakasta ei ollut jätetty pois kyydistä.

– Kuljettajien täytyy rekisteröityä järjestelmään, josta näemme autojen reitit ja pysähtymiset. Tätä kautta asia selvisi, kertoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Lisäksi Taksi Helsinki on keskustellut Husseinin kanssa.

Kantosen mukaan asiakkaiden täytyy luottaa Taksi Helsingin kuljettajiin ja brändiin – siksi Husseinin toimintaa käsitellään vielä erikseen yrityksen laatutoimikunnassa. Tämä tapahtuu viimeistään ensi maanantaina.

Kantonen ei ota vielä kantaa siihen, voiko Hussein jatkaa taksin ajamista Taksi Helsingin välittämänä. Hän kuitenkin sanoo, että Husseinin toiminta "ei ole missään nimessä soveliasta".

Taksi Helsingin selvityksestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lehti myös tavoitti Husseinin maanantaina. Hussein toteaa Helsingin Sanomille kirjoittaneensa paikkaansapitämättömän tviitin, koska "oli vihainen".