Vanhempien hammaslääkäriralli loppuu, kun Lehtikangas saa jälleen hammashoitolan – "Nämä kolme vuotta ovat kuormittaneet meidän työntekijöitä"

Hammashoitola suljettiin kolme vuotta sitten ja sen seurauksena Kajaanin hoitohenkilökunta on kokenut väsymystä.

hammashuolto
Potilasta hoidetaan hammaslääkärissä.
Lehtikankaan hammashoitolan sulkeuduttua sen työntekijät siirtyivät kaupungin muihin hammashoitoloihin. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Kajaanissa on koettu viimeisten lähes kolmen vuoden aikana paineisia tilanteita, jotka ovat johtuneet Lehtikankaan hammashoitotilojen puuttumisesta.

Hammashoitola suljettiin vuonna 2017 ja se toi mukanaan koko kaupungin hammashoitohenkilökunnalle muun muassa työvuorojen ja toimipisteiden uudelleen järjestelyä.

– Tämä on stressannut vanhempia ja työntekijöitä, Kainuun soten joh­ta­va ham­mas­lää­kä­ri Mik­ko Neu­vo­nen sanoo.

Neu­vo­nen viittaa stressillä muun muassa iltavuoroihin, joita työntekijät ovat tehneet. Kenelläkään ei ole ollut niitä suoranaista halua tehdä, mutta kaikki ovat osallistuneet niiden tekemiseen.

– Se on vaatinut työntekijöiltä joustamista ja aiheuttanut väsymystä sekä tyytymättömyyttä.

Myös remontin aikataulun epätietoisuus aiheutti Neuvosen mukaan tympääntymistä.

– Nämä kolme vuotta ovat kuormittaneet meidän työntekijöitä, sanoo Neuvonen.

Samalla esimerkiksi Lehtikankaalla, Laajankankaalla ja Kylmällä asuvat perheet ovat joutuneet kuskaamaan lapsiaan hammaslääkäriin tai suuhygienistille ympäri kaupunkia.

Nyt tilanteeseen on tulossa helpotusta, sillä ensi vuoden helmikuussa Lehtikankaalla (siirryt toiseen palveluun) (Kainuun Sanomat) päästään muuttamaan nykyaikaisiin tiloihin, kun entisen Lehtikankaan kirjaston tiloihin remontoidaan tilat hammashoitolalle.

– Remontti valmistuu vuodenvaiheessa, jonka jälkeen urakoitsija tekee vielä taloteknisiä säätöjä, Neuvonen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)