1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion yliopistollinen sairaala soittaa asiakkailleen ajanvarauksista postilakon vuoksi

Lisäksi KYS pidentää postitse lähetettävien asiakasmaksujen maksuaikaa.

Kuopion yliopistollinen sairaala
Hoitaja potilaan luona KYSillä.
Kuopion yliopistollinen sairaala ilmoittaa asiakkailleen ajanvaraustiedot puhelimitse postilakon aikana. Arkistokuva.Sakari Partanen / Yle

Tänään alkanut postilakko vaikuttaa merkittävästi Kuopion yliopistollinen sairaalan kirjepostin kulkuun, sairaalasta tiedotetaan. Tilanteen vuoksi KYS ottaa puhelimitse yhteyttä asiakkaisiin, joille on varattu aika sairaalaan lähiviikkoina.

Jos henkilöä ei tavoiteta soittamalla, hänelle lähetetään yhteydenottopyyntö tekstiviestillä. KYS kertoi postilakkoon varautumisaikeistaan jo viime viikolla.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n jäsenten lakon on suunniteltu kestävän ainakin kaksi viikkoa, mutta saattaa venyä neljänkin viikon mittaiseksi. Sen vuoksi sairaalan soittamiskäytäntö koskee tarvittaessa myös ajanvarauksia, jotka ovat ennen ensi tammikuun loppua.

Yhteydenotto sairaalasta voi tapahtua suojatulla sähköpostilla tai tekstiviestillä, jos asiakas on antanut suostumuksensa sähköiseen asiointiin.

Lisäksi postitse lähetettävien KYSin asiakasmaksujen maksuaikaa pidennetään postilakon vuoksi.

Sairaala pyytää lisäksi KYSiin potilaita lähettäviä lääkäreitä tarkistamaan, että potilaan yhteystiedot lähetteessä ovat oikein. Sairaala toivoo myös, että lähetteeseen kirjataan tieto siitä, saako potilaaseen olla yhteydessä tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Lue seuraavaksi