1. yle.fi
  2. Uutiset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ohjeistaa postilakon vaikutuksista: nyt kannattaa vastata myös tuntemattomaan numeroon

Postilakko tarkoittaa, että myös Keski-Suomen sairaanhoitopiiri joutuu muuttamaan käytäntöjään.

sosiaali- ja terveyshallinto
Saksia.
Matti Myller / Yle

Kun posti ei kulje, Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä otetaan puhelimet käteen. Postin lakon aikana asiakkaita kutsutaan käynneille tekstiviesteillä ja puheluilla.

Tekstiviesteihin saatetaan liittää linkki hoito- ja valmistautumisohjeisiin.

Etenkin, jos on yhtään aihetta odottaa olevansa tekemisissä sairaanhoitopiirin kanssa, kannattaa vastata myös tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin. Esimerkiksi kiireellisiin aikoihin, leikkauksiin ja kuvantamisiin kutsutaan puhelulla.

Jos kutsun pitäisi tulla, mutta sitä ei kuulu, kannattaa keskussairaalaan soittaa itse. Soittaa voi joko suoraan yksikköön tai sairaalan puhelinkeskukseen.

Postinkulun todennäköisten ongelmien vuoksi sairaanhoitopiiri tuplaa paperilaskujen maksuajan kahdesta viikosta kuukauteen.

Hoitopalautteet ja laboratoriokokeiden tulokset löytyvät lakon aikana helpoimmin Omakanta-palvelusta (siirryt toiseen palveluun).

Sairauslomatodistukset ja lausunnot sairaanhoitopiiri pyrkii antamaan suoraan mukaan käynnin yhteydessä. Jos tämä ei onnistu, paperit voi noutaa myöhemmin. Jyväskylän ulkopuolella asuville sairaanhoitopiirin sisäinen posti kuljettaa paperit omaan terveyskeskukseen.

Lue seuraavaksi