El Salvadorin presidentti ilmoitti Twitterissä mahdollisesta tsunamiuhasta, mutta sellaista ei ollutkaan

El Salvadorin pelastusviranomaisten edustaja sanoi, että minkäänlaista havaintoa mahdollisesta tsunamista ei ole tehty.

El Salvador
Nayib Bukele
Nayib BukeleRodrigo Sura / EPA

El Salvadorin presidentti ilmoitti maanantaina mahdollisesta tsunamiuhasta Tyynenmeren rannikolla.

Keski-Amerikassa sijaitsevan El Salvadorin presidentti Nayib Bukele kehotti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) kaikkia rannikkoalueiden asukkaita liikkumaan sisämaahan ja korkeammille alueille hieman ennen iltayhdeksää Suomen aikaa.

Syynä on El Salvadorin Yhdysvaltojen-suurlähetystön tiedot siitä, että Yhdysvaltojen rannikkovartiosto on havainnut mahdollisen tsunamin lähellä maan rannikkoa.

Suurlähetystö kirjoitti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että Yhdysvaltojen puolustusministeriön lentokoneen pilotti olisi havainnut tsunamin noin 600 mailin, eli lähes tuhannen kilometrin päässä rannikolta Nicaraguan vastaisen rajan kohdalla.

El Salvadorin pelastusviranomaisten edustaja sanoi myöhemmin uutistoimisto Reutersille, että minkäänlaista havaintoa mahdollisesta tsunamista ei ole tehty. Edustajan mukaan myös Yhdysvaltojen lähetystöstä sanottiin pian, että mitään tsunamin aiheuttavaa tapahtumaa ei ole havaittu.

Yhdysvaltojen Tyynenmeren tsunamivaroituskeskuksen (siirryt toiseen palveluun) sivuilla ei ole mainintaa mahdollisesta tsunamista tai voimakkaasta maanjäristyksestä rannikon tuntumassa.

Lähteet: Reuters