Rauman valtuuston pitkä ilta: Ruoka- ja puhtauspalvelun ulkoistuksesta luovutaan, veroprosentti nousee

Valtuusto päätti pitkälle iltaan venyneessä kokouksessaan myös säilyttää Kodisjoen, Vasaraisten ja Kortelan koulut.

Rauma
En informationsskylt med vägvisning står utanför Raumos stadshus, ett hus med gulbruna tegel och glasdörrar.
Rauman tuloveroprosentti on ensi vuonna 21.Linus Hoffman/Yle

Raumalla tuloveroprosentti nousee ensi vuonna . Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänin 23-20 uudeksi tuloveroprosentiksi 21. Nykyinen veroprosentti on 20. Korotuksella tavoitellaan noin seitsemän miljoonan euron tuloja kaupungille.

Kaupunginhallitus olisi pitänyt verotuksen nykyisellään. Kaupunginjohtaja Kari Koski on ollut veronkorotuksen kannalla.

Vakauttamispaketista jäi riisuttu versio

Valtuusto päätti myös Rauman lähivuosien talouden vakauttamispaketista, jolla haetaan noin 12 miljoonan euron säästöjä. Siinä ovat herättäneet mielipide-eroja etenkin ruoka- ja puhtauspalveluhenkilökunnan osittainen ulkoistus, koulujen lakkauttamiset sekä erikoissairaanhoidon palvelujen siirto Raumalta Poriin.

Valtuusto päätti luopua ruoka- ja puhtauspalveluhenkilökunnan osittaisesta ulkoistamisesta. Päätös syntyi äänin 24-19. Ammattiliitto JHL vastusti aikeita lakoilla.

Valtuusto torppasi myös suunnitelmat Kortelan, Kodisjoen ja Vasaraisten koulujen lakkauttamisista. Lisäksi valtuusto päätti ääninn 22-21 aloittaa neuvottelut erikoissairaanhoidonpalvelujen siirrosta Raumalta Poriin.

Rauman kaupunginvaltuuston kokous venyi illalla noin kuusituntiseksi.

JHL: Järki voitti Raumalla

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine iloitsee Rauman kaupunginvaltuuston päätöksestä pitää sosiaali- ja terveysalan ruoka- ja puhtauspalvelut omana työnä.

– Järki voitti Raumalla. Valtuusto ymmärsi kaupunginhallitusta paremmin, että kaupungin oma työ on joustavampaa ja edullisempaa kuin ulkoistaminen.