Hyppää sisältöön

Onnea uusille ylioppilaille! Ylen ylioppilaskoneesta näet syksyllä valmistuneiden nimet

Tiedot koneeseen saadaan kouluilta.

Kuva: Henry Lämsä / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Torstaina julkaistaan syksyn ylioppilaiden nimet. Tänä syksynä valmistuu noin 3000 uutta ylioppilasta (siirryt toiseen palveluun) (Ylioppilastutkintolautakunta).

Ylioppilastutkintolautakunta antoi kirjoitusten tulokset tänä aamuna kouluille, joilta kokelaat saavat omat tuloksensa. Myös Ylen ylioppilaskoneen nimet on saatu kouluilta. Nimilistoja päivitetään sitä mukaa, kun uusia tietoja tulee. Viimeinen päivitys koneeseen tehdään keskiviikkona 20.11., kun ylioppilastutkintolautakunta julkistaa tarkastetun listan valmistuneista. ja koulukohtaiset tulokset syksyn valmistuneiden kokeista.

Kaikkiaan syksyn ylioppilaskokeisiin ilmoittautui 39 505 opiskelijaa. Määrä sisältää kaikki kokelaat eli myös esimerkiksi heidät, jotka uusivat aiemmin suoritettuja kokeita. Syksyn pisterajat löytyvät tästä Ylen Abitreenien jutusta.

Yle julkaisee vain niiden ylioppilaiden nimet, jotka ovat halunneet antaa tietonsa joko lukionsa tai YTL:n kautta julkaistavaksi.

Lue myös:

Kaisa ja Uula Jouste menivät naimisiin 18-vuotiaina rikkoakseen perinteitä – nyt he kirjoittavat yhdessä ylioppilaiksi

Suoraan lukiosta korkeakouluun on yhä useammalle mahdollista ensi keväänä – uuden todistusvalinnan aineiden pisteytyksen pohjana toimivat lukion kurssien määrät

Näin yo-kokeiden pisterajat ovat vaihdelleet äidinkielessä, matematiikassa, ruotsissa ja englannissa – YTL kommentoi

Kevään 2019 ylioppilaat