1. yle.fi
  2. Uutiset

Juha Koponen LähiTapiolan hallitusten puheenjohtajaksi vuodenvaihteessa, tavoitteena ottaa myös pääjohtajan tehtävät myöhemmin alkuvuodesta

Finanssivalvonnan mukaan LähiTapiolan pääjohtajaksi valittu Koponen ei ole riittävän kokenut tehtävään.

LähiTapiola
Lähitapiolan konttori
Henrietta Hassinen / Yle

LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja LähiTapiola Henkiyhtiön hallintoneuvostot ovat ratkaisseet yhtiön pääjohtajan valinnasta syntyneen tilanteen.

LähiTapiola kertoo, että Juha Koponen aloittaa suunnitellun mukaisesti LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja LähiTapiola Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtajan tehtävissä 1. tammikuuta 2020 alkaen.

Lisäksi Koponen osallistuu tiiviisti LähiTapiola-ryhmän työhön ja eri yhtiöryhmätasoisiin hankkeisiin tammikuusta lähtien.

LähiTapiolan pääjohtajan pääasiallisena tehtävänä on toimia sekä LähiTapiola Vahinkoyhtiön että LähiTapiola Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtajana, yhtiö kertoo.

Finanssivalvonnan tulkinta Koposen pätevyydestä toimia tässä pääjohtajan roolissa on LähiTapiolan mukaan erikseen varmistettu viime viikon lopulla.

– Jatkamme prosessia Finanssivalvonnan kanssa tavoitteenamme, että Juha Koponen voisi ottaa hoitaakseen myös pääjohtajalle kuuluvat ryhmätason johtotehtävät mahdollisimman pian vuoden 2020 alussa, sanoo LähiTapiolan lakiasiainjohtaja Teija Kerminen tiedotteessa.

LähiTapiola Vahinkoyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, vuorineuvos Timo U. Korhonen sanoo tiedotteessa, että hallintoneuvostoilla on ollut alusta asti vahva usko siihen, että Koponen täyttää Finanssivalvonnan tiukentuneet sopivuus- ja luotettavuusvaatimukset vuoden loppuun mennessä ja on oikea valinta johtamaan LähiTapiola-ryhmää.

Pääjohtajalle kuuluvia muita tehtäviä hoitaa 1. tammikuuta 2020 alkaen LähiTapiola Vahinkoyhtiön toimitusjohtaja, pääjohtajan sijaisena vuodesta 2013 alkaen toiminut Jari Sundström. Hän hoitaa tehtäviä siihen saakka, kunnes Koponen täyttää Finanssivalvonnan asettamat kokemusvaatimukset myös näihin tehtäviin.

Koposen oli määrä aloittaa suoraan pääjohtajana vuodenvaihteessa, kun LähiTapiolan nykyinen pääjohtaja Erkki Moisander jää eläkkeelle. Finanssivalvonta katsoi kuitenkin Koposen olevan liian kokematon tehtävään.

Fivan mukaan Koposella ei ole riittävästi työssä hankittua kokemusta vakuutustoimialasta, joten hän ei voi ottaa vastaan pääjohtajan tehtävää tällä aikataululla.

Fiva ottaa kantaa vakuutusyhtiöiden johtajanimityksiin siksi, että sen tehtävä on turvata vakuutusyhtiön asiakkaiden edut.

Lue lisää

HS: Finanssivalvonnan mukaan Lähi-Tapiolan uusi pääjohtaja ei ole pätevä tehtäväänsä

Pääjohtajaksi valittu Juha Koponen ei aloitakaan LähiTapiolan johdossa vuodenvaihteessa – Fiva: Vakuutusalan kokemus ei vieläkään riitä

Valittu vakuutusyhtiöpomo aloittamassa vain osaa tehtävistään – LähiTapiola pitää ratkaisua kokemuksen puutteesta tilapäisenä

Lue seuraavaksi