Hyppää sisältöön

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati on Tampereella: lisätietoa järjestelyistä

Paraatiin osallistuu yhteensä noin 1 300 henkilöä

Kuva on viime vuodelta Mikkelistä puolustusvoimien paraatista. Kuva: Emilia Korpela / Yle

Itsenäisyyspäivän 6.12. valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Tampereella. Paraatikatselmus on Tampereen stadionilla Ratinassa ja ohimarssi Tampereen valtatiellä. Kalustonäyttelyyn voi tutustua Ratinannniemessä.

Tampereen kaupunki on julkaissut lisää tietoa paraatista.

Paraatiin osallistuu yhteensä noin 1 300 henkilöä maa-, meri- ja ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Yle lähettää paraatin suorana Yle Areenassa ja Radio Suomessa.

Ohimarssissa myös 30 hevosta

Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Tampereen stadionilla Ratinassa, jonne paraatijoukot aloittavat ryhmittymisen kello 11.30 alkaen.

Tampereen valtatiellä kello 13 alkavaan ohimarssiin osallistuu noin tuhat henkilöä, 56 ajoneuvoa, 12 ilma-alusta ja Tampereen seudun ratsuväen kilta ry:n ratsuosastossa 30 hevosta.

Ohimarssin ylilennoissa on mukana maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Ylilennoista aiheutuu melua Tampereen keskustan alueella.

Ohimarssin vastaanottopaikka on Voimakadun risteyksen kohdalla. Paraatin ottaa vastaan Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö kenraaliluutnantti Timo Rotonen. Hänen seuranaan ohimarssissa ovat Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly ja veteraani Timo Salokannel.

Paraatijärjestelyt aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyjä Tampereella erityisesti Hämeenpuiston eteläosassa ja Tampereen valtatiellä. Pysäköintiä rajoitetaan 5.–6.12. erityisesti stadionin, Laukontorin ja Voimakadun alueilla.

Yleisöä muistutetaan, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Voit seurata itsenäisyyspäivän valtakunnallista paraatia suorissa lähetyksissä Yle Areenassa ja Radio Suomessa 6.12. kello 12 alkaen. Paraatin ohimarssi näytetään suorana myös TV1:ssä kello 13 sekä koostelähetys parhaista paloista kello 17:n jälkeen.