Etelä-Savon ammattikoululaisista yli puolet arvioi huumeiden hankinnan olevan helppoa

Aiempaa useampi eteläsavolainen nuori arvioi THL:n kouluterveyskyselyssä huumeiden hankinnan omalta asuinpaikkakunnalta olevan helppoa tai melko helppoa.

huumeet
En hand håller i en joint i förgrunden. I bakgrunden syns suddigt ett gäng ungdomar som sitter i en ring på en gräsmatta.
Kuvituskuva.

Aiempaa useampi eteläsavolainen nuori arvioi, että omalta asuinpaikkakunnalta on helppo hankkia huumeita kuten kannabista. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselystä (siirryt toiseen palveluun) (THL).

Ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevista nuorista 60 prosenttia arvioi huumeiden hankkimisen helpoksi. Kaksi vuotta sitten näin arvioi puolet amista käyvistä eteläsavolaisista.

Peruskoulun ylimpiä luokkia käyvistä nuorista ja lukion 1. ja 2. luokan oppilaista hieman harvempi kuin joka toinen arvioi huumeiden saamisen olevan helppoa tai melko helppoa. Vielä kaksi vuotta sitten yläkouluikäisistä vastanneista näin arvioi joka kolmas, mutta nyt 45 prosenttia vastanneista.

Eteläsavolaisista nuorista kouluterveyskyselyn vastausten perusteella kannabista on kokeillut noin joka kymmenes.

Tiistaina julkaistun uutisen mukaan toinen tutkimustulos on, että valtakunnallisesti 9. luokkalaisten kannabiskokeilut ja kannabiksen käyttö ovat lisääntyneet erityisesti pojilla.

Lue myös:

Tutkimus: Puolet nuorista ei usko, että kannabiksen kokeilussa on riskejä