Poliisi: Suomessa meneillään laaja asuntomurtojen sarja – pyytää havaintoja ja vihjeitä tekijöiden kiinnisaamiseksi

Ilmoituksia omakotitaloihin kohdistuneista murroista on tullut viimeisen viikon aikana Itä- ja Keski-Suomesta, Pohjanmaalta ja Pohjois-Suomesta.

Asuntomurto
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Poliisi pyytää ihmisten havaintoja käynnissä olevasta laajasta asuntomurtojen sarjasta.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan poliisille on ilmoitettu viimeisen viikon aikana useista omakotitaloihin kohdistuneista murroista eri puolilta Suomea. Ilmoituksia on tehty Itä- ja Keski-Suomesta, Pohjanmaalta sekä Pohjois-Suomesta.

Rikossarjan tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Korhonen pitää erittäin todennäköisenä, että tekijät ovat yhä aktiivisia ja jatkavat rikosten tekemistä.

– Epäilemme, että tekijät ovat ulkomaalaisia. Nyt olisi erittäin tärkeää, että tekijöistä ja heidän käytössään olevista ajoneuvoista saataisiin yleisöhavaintoja, Korhonen sanoo tiedotteessa.

Havaintoja toivotaan etenkin omakotialueilla liikkuvista oudoista henkilöistä tai ajoneuvoista. Akuutit havainnot kannattaa ilmoittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Muut havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteen vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi.