1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Disney+

Disney julkaisi suoratoistopalvelunsa teknisten ongelmien saattelemana – IL: Suomen-julkaisu alkuvuonna 2020

Disneyn mukaan suuri kysyntä ylitti yhtiön odotukset.

Disney+
Still-kuva elokuvasta Leijonakuningas.
Disneyltä ilmestyi tänä vuonna uusi tietokoneanimoitu fantasiaelokuva vanhasta Leijonakuningas-klassikosta. The Walt Disney Company

Tekniset ongelmat haittasivat viihdejätti Disneyta, jonka suoratoistopalvelu Disney+ aloitti toimintansa tiistaina.

Yhdysvallat, Kanada ja Alankomaat olivat ensimmäiset maat, jossa Disneyn palvelu julkaistiin. Yhtiö toivoo esimerkiksi Disney-, Pixar-, Marvel- ja Tähtien sota -elokuvia vastaisuudessa yksinoikeudella tarjoavasta palvelusta haastajaa suoratoistomarkkinoita hallitsevalle Netflixille.

Avauspäivänä moni käyttäjä ei kuitenkaan päässyt tarjonnan pariin. Disney myönsi tiedotteessa, että suuri kysyntä ylitti yhtiön odotukset.

Palvelu julkaistaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ensi viikolla. Länsi-Euroopan suurissa maissa, kuten Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa, se aukeaa ensi vuoden maaliskuussa.

Palvelun Suomen-julkaisun tarkka aloitus ei ole tiedossa. Iltalehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Disney+ julkaistaan Suomessa alkuvuonna 2020.

Päivitetty 13.11.2019 klo 15.36: Lisätty Iltalehden tieto Suomen-julkaisusta.

Lue myös:

Disney-tarinoissa on pelkkiä heteroita, alistavia isiä ja perheväkivaltaa – Disney-tutkijan mielestä se on väärin mutta elokuvat ovat silti ihania(9.9.2019)

Apple haluaa olla televisiosi – Netflixiä ja Amazonia haastava jätti aloittaa pitkältä takamatkalta(26.3.2019)

Disney vetää elokuvansa Netflixistä – aloittaa oman suoratoistopalvelun(9.8.2017)

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi