1. yle.fi
  2. Uutiset

"Uimataito on kaikenikäisten henkivakuutus" – Sotkamossa opetetaan vesipelastustaitoja niin lapsille kuin ikä-ihmisillekin

Hukkuminen on yksi yleisimmistä lasten tapaturmaisista kuolemansyistä.

vesipelastus
En livboj på en vägg.
Vesisankarit-tapahtumassa opetetaan muun muassa miten pelastusrengasta käytetään. Kuvituskuva. Mostphotos

Sotkamossa Vuokatin uimahallilla järjestetään Vesisankarit-tapahtuma 13. marraskuuta. Tapahtuman tarkoitus on opettaa kävijöille vesipelastustaitoja. Ohjelmassa on muun muassa vedestä pelastamista, pelastusrenkaan käyttöä, pelastusliivit päällä uintia, pelejä ja leikkejä.

– Näillä tapahtumilla koetetaan ennaltaehkäistä mahdollisia vaaratilanteita ja tietenkin toivotaan, ettei näitä taitoja tarvitse koskaan käyttää. Uimataito on kaikenikäisten henkivakuutus. Sotkamon vs. liikuntatoimenjohtaja Ossi Pulkkinen sanoo.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Tapahtuma saapuu ensimmäistä kertaa Sotkamoon.

Vaikka Sotkamossakin uimataitoja opetetaan päiväkodeissa ja alakoulussa, ovat erityiset vesipelastustaidot myös hyvä opetella. Hukkuminen on yksi yleisimmistä alle kouluikäisten lasten tapaturmaisista kuolemansyistä. (siirryt toiseen palveluun) (THL)

Vesisankarit-tapahtuma innostaa kaikenikäisiä harjoittelemaan vesitaitoja, lisää vesiturvallisuustietoutta ja antaa vesiliikuntaelämyksiä. Vuokatin uimahallilla tapahtuman järjestävät Sotkamon kunta, Swimming Club Vuokatti, SPR Sotkamo sekä Vuokatti Sport.

– Yhteistyö on aina erittäin tärkeää kaikissa asioissa, niin myös tässä tapahtumassa, Pulkkinen toteaa.

Tapahtumaan houkutellaan perheiden lisäksi myös ikäihmisiä. Pulkkinen muistuttaa, että Kainuussa ikääntyvät käyvät paljon esimerkiksi kalassa ja harrastavat veden äärellä.

– Seniori-iässäkin on hyvä palauttaa vesipelastustaidot mieleen, sillä ei koskaan tiedä millon niitä joutuu käyttämään, Pulkkinen muistuttaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi