Maksuttomat influenssarokotukset alkavat lähiviikkoina

Influenssarokotuksen voi saada myös tapahtumien yhteydessä.

Keski-Pohjanmaa
Ihmistä rokotetaan
Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja: raskaana olevat naiset, 65 vuotta täyttäneet, 6 kk - 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat ja vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri. AP Graphics bank

Maksuttomat kausi-influenssarokotukset alkavat Keski-Pohjanmaalla marraskuun puolivälistä lähtien. Rokotuksia annetaan tulevina viikkoina edellisvuosien tapaan Soiten toimipisteissä: Senioreiden terveyspiste Daaliassa, Kokkolan ja Tunkkarin terveyskeskuksissa, Kälviän, Lohtajan Ullavan, Alavetelin, Kruunupyyn, Teerijärven, Kannuksen, Toholammin, Pajalan ja Lestijärven neuvoloissa sekä Halsuan terveysasemalla.

Tämän kauden influenssarokote suojaa neljää eri influenssavirusta vastaan: kahta A- ja kahta B-influenssavirusta vastaan. 2-6-vuotiaille lapsille on tarjolla myös nenäsumuterokote.

Rokottajat jalkautuvat

Influenssarokotuksen voi saada tänä vuonna myös erilaisten tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi kauppakeskus Chydeniassa järjestetään Black Friday-päivänä 29.11.2019 joukkorokotustapahtuma.

Kokkolan Kallentorilla on rokotusten yhteydessä iso popup -tapahtuma, jossa myös muut kuin rokotukseen tulevat voivat käydä tutustumassa erilaisiin palvelun tarjoajiin ja ajankohtaisiin infoihin mm. kansansairauksien uusista hoito-ohjeista.

Soiten palvelualuejohtaja Hanna Saarisen mukaan aloite pop up -tapahtumasta tuli Senioreiden terveyspiste Daalian asiakkailta.

– Kallentorilla rokotetaan kahden viikon aikana noin 3500 ihmistä. Se tarkoittaa, että joskus joutuu odottamaan omaa vuoroaan. Asiakkaat kysyivät, voisiko tuona aikana olla jotain mukavaa, ajankohtaista ja hyödyllistä ajankulua, Saarinen kertoo.