Humppilan asemarakennuksen siirto- ja kunnostusprojekti ehdokkaana kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi

Jokioisten museorautatieyhdistyksen puheenjohtaja Marko Laine pitää ehdokkuutta merkittävänä asiana pienelle yhdistykselle.

kulttuuriperintö
Vanha puinen asemarakennus lavetilla
Riipan aseman siirtotöitä tehtiin joulukuussa 2018.Tiina Kokko / Yle

Humppilan asemarakennuksen siirto- ja kunnostusprojekti on valittu yhdeksi Suomen kolmesta edustajasta kilpailemaan Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnosta. Muut Suomen edustajat ovat Eläkeliiton Kaustisen yhdistyksen Tervaa ja paanuja talkootyönä -hanke sekä Lauttasaaren kartanon restaurointi Helsingissä.

Jokioisten museorautatieyhdistys ry:n puheenjohtaja Marko Laine kertoo, että ehdokkuus tuntuu hienolta ja merkittävältä.

– Jo pelkkä ehdokkuus tuntuu todella hienolta. Esimerkiksi viime vuonna samassa sarjassa oli ehdokkaana Eduskuntatalon kunnostustyö, joten kyllä tämä on pienelle yhdistykselle todella hieno juttu.

Mahdollista voittoa tärkeämpänä Laine pitää asemarakennuksen saamaa näkyvyyttä ja sitä, että museorautatie näyttää kiinnostavan yleisöä laajemminkin.

Vanha Kokkolan Riipan pysäkkirakennus siirrettiin pääosin talkootyönä Jokioisten Museorautatien varteen uudeksi asemarakennukseksi joulukuussa 2018. Asemarakennus avattiin yleisölle kesäkuussa 2019.

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot ovat kulttuuriperintöalan korkein kunnianosoitus Euroopassa.