Nyt se varmistui: Rovaniemi lopettaa aluelautakunnat

Aluelautakuntien lisäksi lakkautetaan myös vapaa-ajanlautakunta.

Rovaniemi
kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen, kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala Rovaniemen kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.11.2019
Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen (keskellä) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (vasemmalla) Rovaniemen kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 11. marraskuuta.Perttu Ruokangas / Yle

RovaniemiRovaniemen kaupungin lautakuntien vähentäminen on varmistunut. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina lautakuntien karsimisesta osana organisaatiouudistusta. Valtuusto äänesti asiasta kahdesti, mutta lopulta kaupunginhallituksen esitys voitti.

Tämä tarkoittaa sitä, että kuusi aluelautakuntaa ja vapaa-ajanlautakunta lopetetaan. Jäljelle jää seitsemän lautakuntaa ja kaksi toimialaa kaupungin hallintoon.

Toimialojen karsiminen tarkoittaa myös toimialajohtajien määrän vähentämistä neljästä kahteen. Kaupunginhallitus valinnee kaksi uutta toimialajohtajaa ensi maanantaina. Tarkoitus on nimittää sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja sekä elinvoimapalvelujen toimialajohtaja.

Valtuuston päätöksen perusteella laadittu hallintosääntö tuodaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi vielä tämän vuoden lopulla. Rovaniemen kaupungin organisaatiouudistuksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).