1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aulangon puistometsä

Aulangon puistometsän puomi edelleen sähköttä

Puomista alettiin keskustella kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden jälkeen. Onnettomuudesta on jo puolitoista vuotta.

Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnassa Aulangon puistometsän rengastien uusi puomi odottaa yhä sähköä.

– Aikarajoitteisen puomin käyttöönotto on siirtynyt koko ajan eteenpäin, koska puistometsässä ei ole vieläkään aloitettu sähkökaapeleiden uusimista, kertoo Metsähallituksen puistomestari Anne Halla-Aho.

Alun perin uusi puomi piti asentaa puistometsään johtavalle tielle jo toukokuussa. Metsähallitus siirsi puomin sähköistystä syksyyn, jolloin aikarajoitteisen puomin sähkötyöt olisi tehty samaan aikaan puistometsän muiden sähkötöiden yhteydessä.

Tavoitteena estää yöaikainen ralli

Aulangon puistometsän rengastie Hämeenlinnassa on noin kolme kilometriä pitkä ja kapea ajoreitti, jossa on myös mutkia ja mäen nyppylöitä. Yksisuuntaisen tieosuuden nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Vanha puomi sulki tien vain yhteen suuntaan, joten öinen kruisailu onnistui ajamalla reitille vastavirtaan. Uusi puomi estääkin vanhaa paremmin ajamisen puistometsän rengastielle öisin.

Kuminpolttojäljet ovat tuttu näky Aulangon rengasreitillä. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

– Nyt suljetaan koko rengastie eli kulkeminen kumpaankin suuntaan yön ajaksi, Anne Halla-Aho sanoo.

Metsähallitus haluaa rauhoittaa liikennettä puistometsässä turvallisuussyistä. Vuosi sitten toukokuussa nuori tyttö kuoli Aulangon puistometsässä sattuneessa liikenneonnettomuudessa.