Seinäjoen kaupunginteatteri saa uuden taiteellisen johtajan

Seinäjoen kaupunginteatterin uusi taiteellinen johtaja on Pauliina Salonius. Hän tulee Seinäjoelle Salon teatterista.

Seinäjoen kaupunginteatteri
Pauliina Salonius
Anna Valtari / Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatterin uusi taiteellinen johtaja on teatteri-ilmaisun ohjaaja Pauliina Salonius (s.1974). Hän on teatterin historian toinen naispuolinen taiteellinen johtaja.

Salonius on viimeksi toiminut Salon teatterin taiteellisena johtajana. Lisäksi hänellä on kokemusta Turun kaupunginteatterista ja Uudenkaupungin teatterista.

Uusi johtaja aloittaa tehtävässään vuoden 2020 syyskuussa ja sopimus on viisivuotinen. Johtajalla on mahdollisuus kahteen optiovuoteen.

Kaupunginteatterin hallitus teki valintansa yksimielisesti. Perustelujen mukaan hallitus näki Saloniuksessa uuden ajan teatterinjohtajan aineksia.

Pauliina Salonius aikoo jatkaa Seinäjoen monipuolista teatterintekemisen linjaa.

– Ohjelmistovalintoihin vaikuttavat paitsi keskustelut taiteellisen henkilöstön kanssa sekä alueellisuus myös rohkeus ajatella isosti ja raikkaasti. Sellaistakin on luvassa, mitä yleisö ei vielä tiedä haluavansa ja saa yllättyä. Teatterin tulee lunastaa paikkansa joka kerta, Salonius sanoo.

Seinäjoen kaupunginteatterin nykyisen taiteellisen johtajan Christian Lindroosin sopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Väliaikaisena taiteellisena johtajana toimii toimitusjohtaja Markko Heinonen.