Posti ja PAU eri mieltä kenelle suojatyö kuuluu – PAU lopetti suojatyöt Kuopion postikeskuksessa, koska Posti palkannut vuokratyövoimaa

Postin mielestä PAU rikkoo itse asettamiaan lakkorajoja. PAU kiistää väitteen.

Postilakko
Kuopion Postin logistiikkakeskus
PAU on toistaiseksi lopettanut suojatöiden tekemisen Kuopion postikeskuksessa Matkuksessa. Kuva otettu maanantaina, jolloin lakko alkoi.Sami Takkinen / Yle

Käynnissä oleva Postin lakko on aiheuttanut kiistaa niin sanotun suojatyön tekemisen osalta.

Posti kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että lakossa olevan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn jäsenet ovat muun muassa Kuopiossa kieltäytyneet tekemästä suojatyötä.

Suojatyö sisältää turvallisuuteen ja terveyteen liittyvien lähetysten käsittelyä, kuten sairaalakirjeitä, laboratorionäytteitä sekä ateriakuljetuksia kouluihin, päiväkoteihin ja vanhuksille.

Postin mielestä PAU rikkoo näin itse asettamiaan lakkorajoja. Posti kertoo kuitenkin saaneensa lähetykset perille poikkeusjärjestelyillä.

PAU: Meitä ei tarvita, koska vuokratyöntekijöitä paikalla

PAUn Pohjois-Savon ja Pieksämäen alueen varapääluottamusmiehen Juha Heikkisen mukaan kyse ei ole kieltäytymisestä.

PAU on Heikkisen mukaan lopettanut suojatyöt Kuopion Matkuksen postikeskuksessa, koska Posti on hankkinut työpaikalle vuokratyöntekijöitä tai muita työntekijöitä, jotka eivät osallistu lakkoon.

Heikkisen mukaan PAUn jäsenet ovat lopettaneet Matkuksessa suojatyöhön liittyvien toimistusten käsittelyn tiistai-illan ja keskiviikkoaamun aikana.

Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja kertoo, että vuokratyövoiman määrä on ilmoitettu PAUlle jo ennen lakon alkamista.

– Näitä ilmoitettuja henkilömääriä ei ole ylitetty, Ainasoja sanoo.

Lue lisää:

Postilakko jatkuu – Valtakunnansovittelija: "Tämä on niin vaikea työriita"

Uutista päivitetty kello 16.23: Lisätty Postin poikkeustilanteiden johtajan Jarmo Ainasojan kommentit.