1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoki on ostanut maata uutta asuinaluetta varten jo toistakymmentä vuotta – rakentaminen vielä vuosien päässä

Soukaltajoelta Jalasjärven suuntaan sijoittuvalle alueelle kaavaillaan pientalovaltaista asuinaluetta.

asuinalueet
Kartta Seinäjoelle tulevan asuinalueen sijainnista
Seinäjoen kaupunki

Seinäjoen kaupunki päätti hiljattain ostaa vanhan tilan rakennuksineen Soukaltajoelta Iisakintien varresta. Kauppaan kuului huonokuntoiset vanhat rakennukset, rintamamiestalo ja siihen liittyvät ulkorakennukset. Kaupunki sijoitti reilun 20 000 neliön maa-alueeseen ja sillä oleviin rakennuksiin 65 000 euroa.

Seinäjoki on tehnyt alueella maanhankintaa jo 15 vuotta. Kaupungin omistukseen siirtynyttä alaa alkaa olla lähes neljä neliökilometriä.

– Maita on hankittu yksityisiltä henkilöiltä. Alueesta valtaosa alkaa olla kaupungin omistuksessa, kertoo kaupungingeodeetti Taru-Maaria Herttua-Suokko.

Maata on hankittu uudeksi asuinalueeksi, jolle ei ole vielä annettu nimeä. Tuleva asuinalue sijaitsee keskustasta noin kuuden kilometrin päässä, Soukaltajoelta Jalasjärven suuntaan. Seinäjoen kaupungin suunnitelmissa se on tulevaisuudessa pientalovaltaista asuinaluetta.

Asuinalue on pitkään jatkuneen maanhankinnan jälkeenkin vielä alkutekijöissään. Herttua-Suokko arvioi, että alue voisi alkaa rakentua 5–10 vuodessa.

– Eskoon pohjoispuoli rakentuu todennäköisesti ensin.

Lue seuraavaksi