Poliisi ajoi takaa pakettiautoa Turusta Raisioon – autosta löytyi varastettuja työkaluja ja kosmetiikkaa

Poliisi löysi takaa-ajon jälkeen ulkomaalaisissa kilvissä olleen pakettiauton sisältä epäiltyä anastettua omaisuutta.

poliisi
Poliisiauto ajaa vilkut päällä.
Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Poliisi ajoi maanantaina takaa Turusta Raisioon ulkomaalaisissa kilvissä olevaa pakettiautoa. Takaa-ajo alkoi Turussa Naantalintiellä iltapäivällä, kun pakettiauto ei noudattanut poliisipartion pysäytysvaloa.

Takaa-ajo päättyi Raision Polusmäkeen. Siellä auton kuljettaja ja matkustaja lähtivät autosta jalan pakoon poliisia. Kahta miestä etsittiin maastosta poliisikoirapartion ovimin, mutta kaksikko jäi lopulta kateisiin. Autosta löytyi poliisin tutkinnassa anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

– Autosta löytyi työkaluja myyntipakkauksissaan ja muovipussillinen kosmetiikkaa myyntipakkauksissa. Nyt poliisi selvittää mistä nämä tuotteet on mahdollisesti varastettu ja mikä niiden arvo on, kertoo vanhempi konstaapeli Asko Niinivirta.

Tiistaina poliisin jatkaessa tutkintaansa, poliisi sai selville auton epäillyn kuljettajan henkilöllisyyden. Hänet on otettu nyt kiinni. Myös matkustajana olleen miehen henkilöllisyys on tiedossa.

– Häneen ei vielä ole oltu yhteydessä. Se riippuu tutkinnasta, että mikä hänen roolinsa on ollut esimerkiksi anastetuissa tavaroissa, Niinivirta sanoo.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja varkautena.