Vaasan laajaan sairaalapäivystykseen tulee ulkopuoliset hammaslääkärit

Sairaanhoitopiiri pohtii vielä, miten se tulee järjestämään hammaslääkäripäivystyksen. Neurologiaan on löydettävä vielä kaksi lääkäriä.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Y-rakennus
Vaasan keskussairaalan päivystys laajenee neurologian ja suun terveydenhuollon osalta. Jarkko Heikkinen/Yle

Vaasan sairaanhoitopiirin on täydennettävä päivystystään neurologiassa ja suun terveydenhuollossa, jotta se täyttäisi laajan päivystyksen vaatimukset. Hammaslääkäripäivystyksen osalta sairaanhoitopiiri vielä pohtii, kuinka se tullaan järjestämään.

Vaihtoehtoina on ostaa palvelu yhdeltä yksityiseltä tuottajalta tai järjestää se ostamalla palvelut useammalta ulkopuoliselta hammaslääkäriltä. Hammaslääkäreitä ei hankittaisi omaksi henkilökunnaksi, vaan hammaslääkärit muodostaisivat niin sanotun päivystysringin.

Vaasan sairaanhoitopiiri on lähettänyt kaikille alueen yksityisille ja julkisen puolen hammaslääkäreille kyselyn, jossa tiedustellaan päivystyshalukkuutta. Sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnusen mukaan kiinnostuneita on myös jo löytynyt.

Hammaslääkäripäivystys nousee esille sairaanhoitopiirin kokouksessa ensi viikolla.

Neurologiassa keskussairaalan on täytettävä vielä kaksi vakanssia. Neurologeja on tällä hetkellä neljä, mutta laaja päivystys edellyttää kuutta. Kinnunen kuvaa tilannetta neurologien rekrytoinnin osalta kuitenkin tällä hetkellä hyväksi.