"Madamea" epäillään parituksesta Kajaanissa: seksipalveluja laillisen hierontatoiminnan ohessa?

Osa seksuaalipalveluja myyvistä naisista oli kielitaidottomia ja täysin riippuvaisia "Madamesta".

poliisitutkinta
yleiskuva
"Madamen" epäillään saaneen taloudellista hyötyä järjestämällä tilan seksuaalipalvelujen myyntiä varten. Kuvituskuva.Esa Syväkuru / Yle

Poliisi epäilee, että yritystoimintaa Kajaanissa ja kahdella muulla paikkakunnalla pyörittänyt nainen on järjestänyt laillisen hierontatoiminnan toimitiloissaan seksuaalipalvelujen myyntiä. Poliisi ei kerro kahden muun paikkakunnan nimeä leimautumisen vuoksi.

– Kyseessä on pieni paikkakunta Pohjois-Pohjanmaalla ja toinen on Oulua pohjoisemmassa, sanoo rikoskomisario Nina Similä.

Oulun poliisin ulkomaalaistutkintayksikkö huomasi lokakuussa ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä viitteitä seksipalveluiden myynnistä Kajaanissa sijaitsevassa hierontapaikassa.

Hierontaa mainostettiin nettisivustolla, joka oli tarkoitettu seksikontaktien sopimiseen. Seksiä myyneet naiset puhuttelevat epäiltyä "Madameksi". Hänen epäillään hyötyneen taloudellisesti siitä, että hän on järjestänyt tilan seksuaalipalveluiden myyntiä varten.

Madame on myös majoittanut seksipalveluita myyneitä naisia yritystiloihinsa. Osa naisista oli kielitaidottomia ja täysin riippuvaisia "Madamesta" Suomessa oleskellessaan.

– Tässä ei ole viitteitä ihmiskaupasta, summaa Similä.

Similän mukaan kyseessä on Suomen mittakaavassa jäävuoren huippu. Toiminta on yleensä hyvin vaikeasti esiin nostettava rikollisuuden muoto.

– Maassamme on verkostoja, joissa näitä tyttöjä pyöritellään ja siirretään paikkakunnalta toiselle.

Poliisi ei pysty arvioimaan seksipalveluita ostaneiden määriä, eikä heitä epäillä mistään. Tutkinta on keskittynyt päätekijään.

Rikoksesta epäilty oli tutkintavankina esitutkinnan aikana. Esitutkinta on suoritettu ja asia siirtyy loppulausunnon jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!