Enontekiö aikoo lakkauttaa Peltovuoman koulun

Ennusteen mukaan koulussa olisi tulevaisuudessa vain muutama oppilas esiopetuksessa ja kahdella ensimmäisellä luokalla.

Peltovuoma, Enontekiö
Arkistokuva. Liikenneopetusta Peltovuoman koululla.
Peltovuoman koulun lakkauttamisesta on puhuttu pitkään Enontekiöllä.Enontekiön kunta

EnontekiöEnontekiön kunta aikoo lakkauttaa Peltovuoman koulun pikaisella aikataululla. Kunnan elivoimalautakunta esittää, että Peltovuoman koulun opetus siirtyisi Hettaan vuoden alussa eli alle kahden kuukauden kuluttua.

Enontekiön kunnanhallitus ei ole vielä käsitellyt asiaa lainkaan, joten kunnanvaltuusto voi päättää siitä vasta tämänviikkoisen kokouksensa jälkeen eli kokouskalenterin mukaan vasta ensi kuussa.

Kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Taru Mäkitalo (kok.) myöntää, että aikataulu on tiukka.

– Puheissahan tämä on ollut jo pitkään, varmaan toista kymmentä vuotta, mutta nyt on tiukka tämä aikataulu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kevätlukukausi alkaa Peltovuoman koulun oppilailla Hetassa. Joulukuussa täytyy kyllä järjestää oppilaille useampi tutustumiskäynti.

Osalla Enontekiön lapsista on jo pidempi koulumatka

Peltovuoman koulussa on tällä hetkellä kaksi opettajaa ja kuusi lasta esiopetuksessa ja kahdella alimmalla luokalla. Kunnan ennusteen mukaan koulussa on enää kolme oppilasta vuonna 2025.

Peltovuomasta on noin 30 kilometrin koulumatka Hettaan. Mäkitalo sanoo, että esikouluikäisia lapsia käy jo nyt Hetassa kauempaakin kuin mitä peltovuomalaisille tulee jatkossa matkaa. Peltovuomasta on kulkenut osa alakouluikäisistä lapsista Hetan koulussa syksystä 2016 alkaen.

Mäkitalon mukaan Peltovuoman koulun kaksi opettajaa jatkavat työtään Hetassa, mutta Peltovuomassa toimineet sijaiset ja määräaikaiset jäävät pois kevätlukukauden jälkeen. Koulukuljetuksista ei ole tiedossa lisäkustannuksia, koska Peltovuoman oppilaat mahtuvat nykyisiin koulukyyteihin.

Enontekiön kunta järjestää asiasta kuulemistilaisuuden Peltovuoman koululla 25.11. klo 18. Kuntaan voi toimittaa myös kirjallisia mielipiteitä ja esityksiä asiasta 26.11. klo 15 asti.

Lue lisää

Peltovuoman kolmos-kuutoset siirretään Hetan kouluun

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).