1. yle.fi
  2. Uutiset

Missourista löytyi hylätty koiranpentu, jolla erikoinen syntymävika: keskelle otsaa kasvaa häntä – Pelastettiin hoitolaan

Hoitolassa tutkitaan, aiheuttaako häntä koiralle haittaa.

koira
Koiranpentu, jolle kasvaa pieni häntä otsaan.
Rochelle Steffen pitää sylissään Narwhalia, kymmenviikkoista koiranpentua, jolle kasvaa häntä otsaan.Tyler Graef / AP

Yhdysvaltain Missourissa on löydetty koiranpentu, jolla on hyvin omalaatuinen syntymävika - pennulla kasvaa pieni häntä keskelle sen otsaa.

Pentu on noin kymmenen viikon ikäinen. Se pelastettiin Mac's Mission -koirahoitolaan, joka on erikoistunut vammautuneiden, kuten epämuodostumista, kitalakihalkioista ja huonosta kohtelusta kärsivien koirien hoitamiseen.

Pentu sai nimekseen Narwhal (suom. sarvivalas).

Koiraa käytettiin eläinlääkärissä, missä röntgentutkimus kertoi, ettei häntä ole yhteydessä mihinkään muihin elimiin. Se ei ilmeisesti aiheuta kipua tai aiheuta muutakaan haittaa. Narwhal ei tosin pysty heiluttamaan sitä. Häntä on kooltaan noin kolmannes oikeasta hännästä.

Eläinlääkäri arvioi, ettei häntää ole tarvetta poistaa, ainakaan toistaiseksi.

Hoitolan väki on jo ihastunut erikoiseen pentuun, jonka kuvat sosiaalisessa mediassa ovat saaneet valtavasti huomiota. Hoitolan työntekijät pitävät Narwhalia "maailman tyylikkäimpänä pentuna".

Pentu on määrä antaa sopivalle perheelle hoidettavaksi, mutta ei vielä. Sen annetaan kasvaa jonkin aikaa ja ylimääräisen hännän tilannetta seurataan. Narwhalista on tehty jo yli 50 adoptiohakemusta.

Narwhalin tausta ei ole tiedossa. Se oli löydettäessä terve ja pirteä, joskin kärsi suolistomadoista, mikä on tavanomaista hylätyillä koirilla. Löytöhetkellä sää oli hyvin kylmä ja löytäjät arvelivat, että pennulla saattoi olla paleltuma tassussaan.

Pentu oli aikuisen koiran seurassa. Aikuinen koira on saanut nimen Poppa Smurf ja sen oletetaan olevan Narwhalin isä.

Poppa Smurf on terrierin ja mäyräkoiran sekoitus.

Missourin maaseudulla hylätään vuosittain satoja koiria.

Lisää kuvia Narwhalista CNN:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi