Päästökeskustelun aiheuttama autokaupan pattitilanne on helpottanut Kajaanissa – "Asiakkaat ovat valveutuneita"

Vihreät arvot ovat silti hyvin esillä autokaupassa, mutta polttomoottoritkin tekevät kauppansa.

autokauppa
Myynnissä olevia autoja vantaalaisessa autoliikkeessä.
Polttomoottoriauton ostaminen ei enää pelota, vaikka vihreät arvot ovatkin pinnalla. Kuvituskuva. Sasha Silvala / YLE

Päästökeskustelu johti alkuvuonna siihen, että Kainuussakin auton ostajat lähes pelkäsivät ostaa polttomoottoriautoja sillä ajatuksella, että kohta niillä ei saa enää ajaa.

– Tilanne on helpottanut. Ehkä ihan niin rajua muutosta ei ole tulossa, kun vielä vuodenvaihteessa tuntui, Wetterin paikallisjohtaja Ari Roivainen sanoo.

Roivaisen mukaan vihreät arvot ovat silti hyvin esillä autokaupassa ja päästöistä puhutaan melkein ensimmäisenä, kun autoa tullaan ostamaan.

– Asiakkaat on valveutuneita ja kyselevät melkein heti, että mitkä ovat auton päästöt. Myös kierrätys on paljon esillä.

Autokaupassa on menossa isoja muutoksia ja mullistuksia, kun yhtä aikaa markkinoilla on polttomoottoriautoja, hybridejä, sähköautoja.

– Tarvitsemme kokonaisuutta, johon kuuluu kaikki vaihtoehdot.Tämä on moninainen keskustelu ja autokauppa on nyt isojen mullistusten kourissa.

Roivaisen mielestä polttomoottorit eivät ole poistumassa katukuvasta vielä pitkään aikaan. Hän muistuttaa, että myös polttoaineteollisuudella on mahdollisuus olla alan murroksessa mukana.

– Näen, että polttomoottoriautoilua tarvitaan yhä. Mielenkiintoista nähdä mitä polttoaineteollisuus tuo tähän keskusteluun, vaihtoehtoisten polttoaineiden puolelta, Roivainen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)