Vanha ja vuotava runkovesiputki poistetaan käytöstä Rautalammilla

Remontti voi aiheuttaa tilapäisiä vesikatkoja.

Rautalampi
Putkirikko Rautalammin keskustassa.
Vuotavaa putkea korjattiin Rautalammin keskustassa heinäkuussa.Toni Pitkänen / Yle

Rautalammilla useita kertoja vuotanut vanha runkovesiputki poistetaan käytöstä, kunta kertoo verkkosivuillaan. Käytöstä poistettava himaniitti- eli asbestibetoniputki on Rautalammin vesijohtoverkoston vanhinta, 1950-luvulla rakennettua osaa. Keskellä kylää kulkeva putki on vuotanut useita kertoja viime vuosien aikana.

Vastikään alkaneessa runkovesiputkiston remontissa himaniittiputken liittymät katkaistaan ja arviolta 10–20 kiinteistölle joudutaan tekemään uudet liittymät runkovesiputkeen. Käytöstä poistettava putki jätetään maahan.

Remontin yhteydessä tehdään useita kaivantoja, pääasiassa kantatie 69:n läheisyyteen Tallivirrantien risteysksen ja Syväjärventien risteyksen välille.

Remontti voi aiheuttaa tilapäisiä vesikatkoja, ja niistä pyritään ilmoittamaan mahdollisimman hyvissä ajoin. Rautalammin kunnan mukaan myös yllättäviä vesikatkoja voi sattua. Lisäksi tilapäiset liikennekatkot ovat mahdollisia.

Remontin kustannusarvio on noin 90 000 euroa. Sen on määrä valmistua ensi vuoden alkukesästä.

Kunnan mukaan Rautalammin runkovesiputkisto on dokumentoitu erittäin huonosti ja osittain dokumentaatio puuttuu kokonaan, mikä on vaikeuttanut putkirikkojen korjaamista ja hidastaa nyt alkanutta remonttia.

Nyt runkovesiputkisto aiotaan dokumentoida sähköisesti niin laajalti kuin se on mahdollista.

Lue myös: Rautalammilla suuri vesiongelma – kunnan keskusta ilman vettä

Rautalammin runkovesiputki paikattu – vedenkeittokehotus jatkuu ainakin viikon