1. yle.fi
  2. Uutiset

FIS näytti vihreää valoa Levin alppikisarinteelle

Levillä lasketaan pujottelun maailmancupin avausosakilpailu 23.–24. marraskuuta.

Levi
Levin kisarinnettä jäädytetään
Kisarinnettä jäädytetään Levillä.Ski Sport Finland

KittiläLevin maailmancup on saanut kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hyväksynnän kilpailun kisarinteelle. Järjestäjien mukaan valmistelut ovat hyvällä mallilla. Järjestelyjä auttaa myös se, että luonnonlunta on Levillä runsaasti.

– Tämä on oikea supertalvi, kun luonnonlunta on jo nyt noin 45 senttiä. Paljon kanssa pärjää aina, kilpailujohtaja Petri Tuomikoski sanoo tiedotteessa.

Kisarinteessä on pohjana säilölumi. Levin hiihtokeskus on tykittänyt marraskuun pakkasten aikana lisää lunta rinteeseen, mikä on mahdollistanut rinteen profiilin muokkaamisen. Viikko sitten kisarinne jäädytettiin.

– Harjoitusolosuhteet ovat paremmat kuin koskaan aiemmin. Ensimmäiset maajoukkueet saapuivat Leville jo marraskuun alussa treenaamaan, Tuomikoski sanoo.

Tällä hetkellä Levillä on useiden eri maiden alppijoukkueita harjoittelemassa.

Levillä lasketaan naisten ja miesten pujottelun maailmancupin avausosakilpailu 23.–24. marraskuuta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi