Hyppää sisältöön

Vantaalla toimiva Relacom on jättänyt konkurssihakemuksen

Yhtiön johto toivoo toiminnalle löytyvän jatkajan nopeasti.

Relacom on jättänyt konkurssihakemuksen torstaina aamulla. Toimintaa pyritään silti jatkamaan. Kuva: YLE / Arttu Horttanainen

Yritysten tietotekniikkajärjestelmiä asentava Relacom Finland Oy on jättänyt torstaina aamulla konkurssihakemuksen Vantaan käräjäoikeuteen. Hakemuksen syynä on eräiden velkojien päätös vaatia lainoja maksuun. Yhtiön kassa ei kestänyt näin suurta lainojenperintää.

– Pyrimme siihen, että yhtiö pystyisi jatkamaan toimintaansa jollain tavalla. Joko uuden omistajan avulla tai jotenkin muuten, toimitusjohtaja Antti Kirjavainen totesi Ylelle.

Mitenkään muuten Kirjavainen ei halunnut kommentoida syitä konkurssihakemuksen jättämiseen. Hän ei myöskään halunnut kertoa kuinka suurta velkasummaa yhtiöltä oltiin perimässä.

Konkurssihakemuksen mukaan yhtiöllä on erilaisia velkoja kaikkiaan reilut 15 miljoonaa euroa. Velkojat vaativat saataviaan maksuun, koska olivat menettäneet luottamuksensa yhtiön kykyyn maksaa niitä takaisin.

Relacom Finland on osa pohjoismaista Relacom-konsernia, jolla on kaikkiaan noin 3000 työntekijää. Heistä 450 työskentelee Suomessa, jossa yhtiöllä on 30 toimipistettä.

Suomessa Relacom on käynyt muutamaan otteseen yt-neuvotteluja henkilöstön vähentämisestä, kun kysyntä muun muassa televerkkojen rakentamiseen on vähentynyt. Relacom kasvoi aikoinaan ostamalla teleoperaattoreilta näiden asennuspalvelut.

14.11.2019 klo 16:02 Juttua täydennetty mm. konkurssihakemuksen tiedoilla ja tarkennettu yhtiön nimi Relacom Finland Oy:ksi