Hyppää sisältöön

Muhoksen kulttuurikeskuksesta halutaan kuntalaisten olohuone – Koivu ja tähti -keskukselle suunnitellaan laajennusta

Kuntalaiset ja käyttäjät pääsivät kertomaan, mitä he haluaisivat uudistuvalta kulttuurikeskukselta.

Kuva: Yle

Muhoksella aiotaan laajentaa Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksen tiloja. Laajennusosaan tulisi muun muassa keittiö, ruokasali ja majoitusta keskuksen esiintyjille.

– Viimeisin suunnitelma on, että laajennus tulisi puistoalueelle, joka rajautuu valtatie 22:een ja olemassa olevaan rakennukseen, Muhoksen kulttuurituottaja Taija Jyrkäs kertoo.

Kulttuurikeskuksen uudet tilat voisivat olla käytössä jo vuonna 2022. Hankesuunnitelma saadaan valmiiksi vielä tänä vuonna. Sen jälkeen Muhoksen kunta hakee rahoitusta muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Hankkeen toteutuminen edellyttää rahoituksen saamista.

Ideoita Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen uudistamiseen on kysytty myös kuntalaisilta ja tilojen käyttäjiltä. Kuntalaistyöpaja järjestettiin vuonna 2018.

– Tuli paljon nuorilta toiveita oleskelutilalle ja peleille. Ikäihmisiltä taas tuli toivetta, että olisi rauhallinen, kaupallisuudesta vapaa kohtaamispaikka. Toivonkin, että kulttuurikeskus tulisi sitä olemaan, Taija Jyrkäs sanoo.

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskukseen aiotaan tehdä myös auditorion esitystekniikan remontti, johon esitetään määrärahaa jo ensi vuoden talousarvioon. Kokonaisuudessaan av-tekniikan korjaus maksaa noin 55 000 euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.