1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Seuraava hotelli avaa ovensa Vaasassa – GreenStar Hotel ei pelkää kiristyvää kilpailua

Vaasaan on tulossa GreenStarin lisäksi kaksi muutakin uutta hotellia.

hotellit
GreenStar Hotel rakentaa Vaasaan uuden hotellin.
GreenStar Hotel sijoittuu kasitien varteen keskustan lähelle. GreenStar

Vaasaan valmistuu jälleen uusi hotelli, kun GreenStar Hotel avaa ovensa vuodenvaihteessa. Työt Myllykadulla sijaitsevassa hotellissa ovat loppusuoralla. Rakennusta sisustetaan parhaillaan ja sen käyttämät aurinkopaneelit otetaan käyttöön näinä päivinä.

Vaasa on vetänyt viime aikoina hotelleja puoleensa. Scandic avasi uuden hotellin Vaasan keskustassa viime vuonna. Tänä vuonna tulostaan kaupunkiin ovat ilmoittaneet Forenom ja hollantilainen Odyssey. GreenStar näkee tilanteen positiivisena.

– Se kertoo siitä, että muutkin jakavat ajatuksemme markkinoista, toteaa toimitusjohtaja Kristian Ikonen.

Hotelli toimii ympäristöystävällisellä konseptilla sikäli, että se ostaa sähkönsä ja lämmityksensä vihreänä. Aurinkopaneelit katolla tuottavat 10–15 prosenttia hotellin omasta sähkönkulutuksesta.

Ikonen kertoo, että yrityksen konseptiin kuuluu lisäksi markkinan keskihintaa edullisemmat huoneet. Huoneissa on myös sama hinta riippumatta asukkaiden määrästä.

GreenStar Hotelsilla on hotellit Vaasan lisäksi Joensuussa, Jyväskylässä ja Lahdessa. Vaasan hotellissa on 98 huonetta. Hotellin on rakentanut Wasa Group ja sen omistaa Wasa Funds, jolla hotelliyritys toimii vuokralaisena.

Lue seuraavaksi