1. yle.fi
  2. Uutiset

Erittäin vaaralliseksi luokiteltu amfetamiini vaihtoi omistajaa Kouvolan keskustassa – huumekaupasta syytteet yhdelletoista

Yhdelletoista miehelle vaaditaan vankeusrangaistuksia törkeistä huumausainerikoksista Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

huumausainerikokset
Torikatu Kouvolassa
Torikatu sijaitsee Kouvolan keskustassa.Antro Valo / Yle

Kymenlaakson käräjäoikeudessa on luettu syytteet yhdelletoista miehelle törkeistä huumausainerikoksista.

Miesjoukko liittyy viime keväänä tehtyihin ja poliisille paljastuneisiin huumekauppoihin. Huumeita myytiin Kouvolasta käsin.

Yksi miehistä on syyllistynyt syyttäjän mukaan neljään törkeään huumausainerikokseen ja kahteen huumausainerikokseen. Hän on pitänyt hallussaan suuria määriä huumeita, kuten marihuanaa ja erittäin vaaralliseksi luokiteltua amfetamiinia.

Poliisin onnistui takavarikoida esimerkiksi noin 1800 grammaa marihuanaa ja lähes 100 grammaa amfetamiinia, jonka pitoisuus oli 26 painoprosenttia.

Hänen katsotaan tehneen rikoksen osana järjestäytyneen rikollisryhmän Hell's Angels MC:n toimintaa. Syytehakemuksesta selviää, että mies olisi ollut ryhmän kokelasjäsen. Lisäksi mies on syyttäjän mukaan syyllistynyt rikoksiin ehdonalaisen vapauden koeaikana.

Huumeet vaihtoivat omistajaa Torikadulla

Mies on yhdessä kolmen muun syytetyn kanssa pitänyt hallussaan huumausaineita myynti- ja levitystarkoituksessa. He myivät niitä muille syytetyille.

Huumekauppaa käytiin muun muassa Kouvolan keskustassa Torikadulla ja sen varrella sijaitsevassa myymälässä. Todisteiden mukaan osa syytetyistä on listattu myymälän taustayhtiön vastuuhenkilöiksi.

Huumeita säilytettiin ja käsiteltiin haastehakemuksen mukaan myös ainakin varastohallissa Jaalassa ja Voikkaalla sijaitsevassa autotallissa.

Lisäksi kaksi joukkoon kuuluneista miehistä on syytteessä hampun viljelyksestä tai sen yrityksestä. Toisen miehen asuntoon rakennetusta viljelytilasta löytyi 14 hamppukasvia, joista olisi ollut saatavilla noin 250 grammaa marihuanaa.

Vankeutta vaaditaan

Syyttäjä vaatii kaikille miehille vankeusrangaistusta. Huumausainerikosten lisäksi käräjäoikeus käsittelee samassa yhteydessä syytteitä muun muassa törkeästä rahanpesusta ja ampuma-aserikoksista.

Asiaa käsiteltiin käräjäoikeudessa kolmen päivän ajan kuluneella viikolla. Tuomio annetaan kolmen viikon kuluttua.

Torikatu Kouvolassa
Syytehakemuksen mukaan huumekauppaa käytiin Torikadulla Kouvolassa. Sen varrella esimerkiksi auto, jossa huumausaineita kuljetettiin luovutettiin ostajille. Poliisi takavarikoi huume-erän autosta myöhemmin Heinolassa.Antro Valo / Yle
Lue seuraavaksi