Viikon päästä se taas alkaa! Ensimmäinen joulucharter laskeutuu Enontekiölle

Lentokenttäyhtiö Finavialla on tällä hetkellä jouluchartervarauksia 7-8 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

joulu
Tilauslentokoneita Kittilän lentokentällä joulun alla 2016
Tilauslentokoneita Kittilän lentokentällä joulun alla 2016

LappiTämän joulunajan ensimmäinen tilauslento laskeutuu Lapissa Enontekiölle, kuten useina aiempinakin vuosina. Enontekiön joulucharterkausi pääsee vauhtiin jo perjantaina 22.11

Seuraavaksi jouluchartereita alkaa lennellä Kittilään ja sitten muualla Lappiin, johon Finavia laskee mukaan myös Kuusamon.

Enontekiö

22.11.

Kittilä

27.11.

Rovaniemi

29.11.

Ivalo

29.11.

Kuusamo

1.12.

Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen sanoo, että lentokenttäyhtiöllä on tällä hetkellä vahvistettuja jouluchartervarauksia 7–8 % vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Viime vuonna tosin tehtiin uusi ennätys, ja useina viime vuosina tilastoihin on lopulta päätynyt lukumäärä, joka on ollut kauden alla tehtyjen arvioiden yläpuolella.

Varausten vähentyminen koskee erityisesti Isosta-Britanniasta tulevia chartereita, minkä syyksi Jolkkonen näkee suurelta osin Thomas Cookin konkurssin – mutta lisäksi myös Brexit-päätöksenteon aikataulun venymisen ja sen aiheuttaman epätietoisuuden.

Lisäksi jouluturisteja tuovat reittilennot

Jouluchartereiden lisäksi Lappiin lentää talvikaudella useita eri lentoyhtiöitä suoraan Suomen ulkopuolelta. Esimerkiksi Rovaniemelle lentää halpalentoyhtiö EasyJet Lontoosta ja Manchesteristä, Norwegian Lontoosta sekä Turkish Airlines Istanbulista.

Kittilään taas pääsee esimerkiksi suoralla Finnairin lennolla Lontoosta, Zürichistä ja Pariisista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).