Kaliforniassa sattuneessa kouluampumisessa kuoli ainakin kaksi ja useita haavoittui – 16-vuotias epäilty kriittisessä tilassa sairaalassa

Ainakin kolme ihmistä on haavoittunut Saugus High Schoolissa lähellä Los Angelesia sattuneessa ampumisessa.

Kalifornia
Poliisi ohjaa koululaisia.
Poliisi ohjaa koululaisia suojaan.Frederic J. Brown / AFP

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut ampumisessa Los Angelesissa sijaitsevassa koulussa. Haavoittuneista kaksi on kriittisessä tilassa.

Epäilty 16-vuotias ampuja on poliisin mukaan otettu kiinni ja hän saa sairaalahoitoa. Viranomaisten mukaan hänen tilansa on kriittinen.

Ampuminen sattui vain minuutteja ennen koulupäivän alkua Saugus High School -koulussa Santa Claritan kaupungissa Los Angelesin piirikunnassa.

Epäillyn kerrotaan olevan koulun oppilas.

Tiedot ampumisessa haavoittuneiden määrästä ovat vielä epäselviä. Los Angelesin poliisipäällikön mukaan viranomaisilla on hallussaan video, jossa epäilty ampuja ampuu viittä opiskelijaa ja sen jälkeen itseään.

Seriffinviraston mukaan ampumisesta epäilty nähtiin mustiin vaatteisiin pukeutuneena koulun alueella. Kyseinen oppilaitos ja muut lähiseudun koulut suljettiin tilanteen takia.

Poliisi pyysi sosiaalisessa mediassa lähialueen ihmisiä pysymään kotona, lukitsemaan ovensa ja ilmoittamaan mahdollisista havainnoista välittömästi hätänumeroon.

Saugus High Schoolissa on arviolta 2 300 opiskelijaa. Oppilaitos sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Los Angelesista luoteeseen.

Kartta
Maiju Hakalahti / Yle

Lähteet: Reuters, AP