Palta väläyttää mahdollisuutta, että TES-siirtoa ei ehkä tehtäisi –  Postiriidan sovittelu jatkuisi nykyisten palkkarakenteiden pohjalta

Sovittelu jatkuu huomenna valtakunnansovittelijan toimistossa.

Postilakko
Tuomas Aarto oli torstai-iltana vieraana Ylen A-talkissa.
Tuomas AartoYle

Postiriidan osapuolet kohtasivat torstai-illan Ylen A-studiossa. Työnantajapuolta edustavan Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto väläytti keskustelussa mahdollisuutta, että pahasti solmuun menneitä TES-neuvotteluita voitaisiin mahdollisesti jatkaa ilman, että osa työntekijöistä siirrettäisiin toisen työehtosopimuksen piiriin.

– Ennen kun (eilen) valtakunnansovittelijan toimistossa tavattiin, keskustelimme myös siitä mahdollisuudesta, että mitäs jos lähtisimme rakentamaan tulevaisuutta tämän nykyisen sopimuksen pohjalle. Kyllä meillä on ihan valmiuksia myös sitä kautta tarvittaessa edetä, Aarto kertoo A-studiossa.

– Elikä siten, että nykyiset palkat ja palkkarakenteet säilyisivät, mutta hakisimme yhdessä siitä lähtökohtia sille, löytyisikö ratkaisuja näihin Postin ongelmiin. Jos tämän tyyppinen lähestymistapa PAUta kiinnostaa, voisimme jatkaa tästä keskustelua huomenna, Aarto jatkaa.

Eilen keskiviikkona osapuolet siis tapasivat valtakunnansovittelijan luona ja yrittivät saada sopua TES-neuvotteluihin, jotka ovat nyt pahasti solmussa. Ratkaisua ei eilen työkiistaan saatu, mutta jälkeenpäin mainittiin, että eteenpäin päästiin pienen askeleen verran.

Studiossa PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen vastasi samoin tein Aarton kommenttiin:

– Täytyy sanoa, että tämä oli se askel, joka päästiin eteenpäin (eilen). En itse sitä hienotunteisesti äsken sanonut. Hienoa, että Tuomas sen sanoi, Nieminen vastasi studiossa.

Koko postiriidan ja lakon ytimessä on kiista palkoista ja Postin ilmoituksesta siirtää osa yhtiön työntekijöistä halvemman työehtosopimuksen alle.

Posti ilmoitti elokuussa siirtävänsä 700 työntekijää pakettien lajittelusta ja verkkokauppaliiketoiminnan lajittelusta Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan, halvemman, työehtosopimuksen piiriin.

Lue lisää:

Analyysi: Postin työehtoneuvotteluissa taistellaan nyt työntekijöiden sieluista – työntekijäliitolta vaaditaan miljoonakorvausta

Postilakko jatkuu – Valtakunnansovittelija: "Tämä on niin vaikea työriita"

Matkahuollolle Postin lakko on lisäherkkua muutenkin nousujohteiselle toiminnalle

Omistajaohjausministeri Paatero tarttui tiukasti Postiin: Työehtokiistaan aikalisä, johtajien palkkoihin "merkittävä" muutos