1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiernapojat

Oulun Tiernapoikakilpailu käydään Rotuaarin lavalla – voittaja ratkeaa sunnuntaina

Valtakunnallinen Tiernapoikakilpalu kiinnostaa myös ympäri Suomen.

Liminkalaisen Kettupoikien tiernaryhmä vuonna 2010 Rotuaarin lavalla. Arkistokuva. Kuva: Arto Veräjänkorva / Yle

Kisaan valittiin mukaan täydet 18 joukkuetta. Rotuaarin aukiolla aloitetaan lauantaina karsinnat kahdessa sarjassa. Voittajat ratkeavat finaalissa sunnuntaina.

Tiernapoikasäätion hallituksen puheenjohtaja Heikki Viertolan mukaan Keski-Euroopasta Ruotsin kautta 1800-luvun lopulla Ouluun rantautuneeseen musiikkiesitykseen osataan panostetaan kilpailussa.

– Kilpailun tasoa on kiitelty viime vuosina. Tuomaristo kiinnittää huomiota laulun puhtauteen, esiintymiseen eli koreografiaan ja visuaalisuuteen. Esityksiin on panostettu, ja se kyllä näkyy ja kuuluu, kiittelee Viertola.

Pääosa osallistujista on Oulun seudulta, mutta joukkueita on myös Helsingistä, Posiolta ja Raahesta. Kilpailun nuorin esiintyjä on iältään 6-vuotias ja iäkkäin 80-vuotias.

Perinne-, yleinen- ja mukaelma- sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan. Ensimmäinen palkinto on 2000 €, toinen 1000 € ja kolmas 500 €. Jokaisen sarjan kolmen parhaan lisäksi tuomaristo valitsee myös kaikkien joukkueiden keskuudesta vuoden Herodeksen, Murjaanien kuninkaan, Mänkin ja Knihdin sekä Tiernakaupungin lähettiläsjoukkueen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)