1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eduskunnan kyselytunti

Verkkouutiset selvitti: Eduskunnan kyselytunnista on tullut perussuomalaisten kyselytunti maahanmuutosta

Puolue on vain kahdesti jättänyt aiheen tuomatta esiin nykyhallituksen aikana.

Eduskunnan kyselytunti
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho puhuu eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 26. syyskuuta 2019.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan kyselytunnilla 24.10.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Maahanmuutto ja ulkomaalaiset ovat teemoja, jotka ovat hallinneet perussuomalaisten puheita eduskunnan kyselytunnilla Antti Rinteen (sd.) hallituksen aikana. Asiasta kertoo kokoomuksen äänenkannattaja Verkkouutiset (siirryt toiseen palveluun).

Lehti selvitti, että perussuomalaiset on nykyisen hallituksen kauden 11 kyselytunnilla kahdeksassa tavalla tai toisella käsitellyt maahanmuuttoa tai ulkomaalaisia. Teemaan on päästy viimeistään perussuomalaisten kansanedustajan saamassa jatkokysymyksessä.

Puolue on vain kahdesti – 3.10. ja 17.10. – jättänyt aiheen tuomatta esiin.

Lisäksi Verkkouutiset mainitsee, että tällä viikolla perussuomalaiset on tuonut esiin, että postilakossakin on pitkälti kysymys maahanmuutosta.

Kansanedustaja Riikka Purra totesi tiedotteessaan tiistaina, että "suuri osa postinjakajista, etenkin pääkaupunkiseudulla, on maahanmuuttajia. Kun työehdot shopataan heikompiin, yhä suurempi osa jakajista on maahanmuuttajia”.

Purra toi aiheen esille myös Twitterissä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Perussuomalaiset on suurin oppositioryhmä, jolla on yksinoikeus torstaisin pidettävän kyselytunnin tärkeään ensimmäiseen kysymykseen. Tätä kysymystä käsitellään yleensä jopa puoli tuntia.

Lue seuraavaksi