Vuosien unelma täyttyi Kuopiossa, kun uusi palloiluhalli otettiin käyttöön tänään: "Harjoittelun laatu paranee huomattavasti"

Uuden palloiluhallin kaikki vuorot on jo varattu.

palloilu
Jalkapallon harrastajia Kuopion Lippumäen uudessa ylipainehallissa.
Kuopion alueen urheiluakatemian jalkapalloilijat pääsivät ottamaan ensimmäisenä tuntumaa uuden hallin keinonurmeen.Antti Karhunen / Yle

Kuopion uusi palloiluhalli otettiin käyttöön perjantaiaamuna Lippumäen urheilualueella.

Ensimmäisenä kentällä harjoitteli Kuopion alueen urheiluakatemian joukkue, jossa pelaajat ovat toisen asteen opiskelijoita.

Harjoituksia kentällä vetänyt vastuuvalmentaja ja Juniori-KuPSin valmennuspäällikkö Esa Pekonen on tyytyväinen. Uusi halli mahdollistaa sen, että joukkueet pääsevät harjoittelemaan lämpimässä ympäri vuoden.

– Harjoittelun laatu paranee huomattavasti tämän myötä, Pekonen sanoo.

Aikaisemmin osa Juniori-KuPSin joukkueista on joutunut harjoittelemaan liian pienissä tiloissa eri koulujen saleissa.

Urheiluakatemian joukkue harjoitteli ennen uutta hallia Kuopio-hallissa ja keskuskentän vieressä olevassa kuplahallissa. Siellä treenattiin hiekkapohjalla.

Pelaajat Eero Ryhänen ja Elias Salminen kertovat, että vanhassa kuplahallissa oli kylmä verrattuna uuteen halliin, jonne voi tulla shortsit jalassa.

– Hiekkakenttä rasitti myös selkää ja polvia, tämä pehmyt kenttä on paljon parempi lihaksistolle, Eero Ryhänen kertoo.

Vanha kuplahalli on jo suljettu ja se puretaan lähiaikoina.

Kiitosta saa myös uuden palloiluhallin kumirouhealusta, joka on sama jolla pelataan liigatasolla. KuPSin liigajoukkue aloittaa harjoitukset hallissa joulukuun alussa.

Halli voidaan jakaa kolmeen osaan

Harjoittelukäyttöön tarkoitettu palloiluhalli on ollut vuosien unelma Kuopiossa. Nyt tilaa on enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Hallin pinta-ala on 145 metriä kertaa 75 metriä ja se voidaan jakaa kolmeen osaan. Tuolloin yhden kentän koko vastaa juniorikentän kokoa, joka on 64 metriä kertaa 40 metriä.

Hallissa harjoitellaan eniten jalkapalloa, mutta myös amerikkalaista jalkapalloa, pesäpalloa ja rugbya. Halli on pääasiassa kuopiolaisten seurojen käytössä.

Palloiluhallin käyttöaste on tällä hetkellä täydet 100 prosenttia eli kaikki saatavilla olevat vuorot on jo varattu.

Vuorot alkavat arkisin kello 13.30 ja viikonloppuisin aamukahdeksalta. Halli on avoinna joka päivä kello 22 saakka. Arkisin halli on aamupäivän ajan koulujen ja päiväkotien käytössä.

Palloiluhallin käyttömaksut ovat samaa tasoa Kuopio-hallin kanssa.

Kuopiolaiset rekisteröityneet seurat, joiden jäsenet ovat alle 18-vuotiaita maksavat koko hallin käytöstä 62,40 euroa per tunti. Yhden lohkon käyttö maksaa 22,70 euroa per tunti.

Aikuisille maksu on koko kentästä 94,40 euroa tunnilta, ja yhden lohkon käyttö maksaa 38,70 euroa per tunti.

Päiväkodit ja koulut eivät maksa käytöstä mitään.