1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Sanoma pyöräytti kaikessa hiljaisuudessa yt:n Aito Radioissa – kahdeksan irtisanottiin

Irtisanomiset jakautuvat neljälle paikkakunnalle. Kahdelle työntekijälle tarjottiin uutta tehtävää Helsingissä.

Media
Käsi vaihtaa kanavaa radiovastaanottimeen
Sanoma Media Finlandin mukaan Aito Radion kanavat jatkavat toistaiseksi entisellään, suunnitelmat ovat vielä työn alla. Kuvituskuva.Johanna Manu / Yle

Sanoma Media Finland on irtisanonut henkilökuntaansa Kajaanista, Kuopiosta, Mikkelistä ja Lapualta. Aito Radiot -ketjuun (siirryt toiseen palveluun) kuuluvat Aito Iskelmä, Aito Kajaus, Aito Hitti ja Aito Iskelmä Harju&Pöntinen.

Yhtiö käynnisti Aito Radioiden uudelleenjärjestelyä koskevat yt-neuvottelut lokakuussa.

Toiminnan uudelleenjärjestelyn arvioitiin johtavan enimmillään kymmenen henkilön irtisanomiseen.

– Nyt päättyneissä kohdennetuissa yt-neuvotteluissa päättyi kahdeksan työsuhdetta ja kahdelle tarjottiin uutta tehtävää Helsingissä, vastaa Sanoma Media Finlandin viestintäjohtaja Hanna Johde sähköpostitse.

Tieto yt-neuvotteluista alkoi levitä yksityisten some-päivitysten kautta.

Yhteensä Aito Radioille on työskennellyt 35 henkilöä, osa työsuhteessa ja osa sopimussuhteessa. Aito Kajaukselta irtisanottiin kaksi työntekijää, jotka olivat molemmat työsuhteessa.

Aito Radio -kanavat jatkavat toistaiseksi entisellään, suunnitelmat ovat vielä työn alla. Sanoma Media Finland suunnittelee jatkoa kuulijoiden ja mainostajien kysynnän ja tarpeiden pohjalta.

– Ajankohtaa suunnitelmien valmistumiselle en vielä osaa sanoa, jatkaa Johde.

Sanoma Media Finland osti elokuussa Aito Radiot ja Business FM:n. Pelkästään Aito Kajauksella on 34 taajuutta ympäri Suomea. Radio Kajaus -nimellä Kainuussa yli 30 vuotta sitten aloittanut radiokanava on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista.