Pyhälle miljoonien investoinnit – uusi hissi ja lisää petipaikkoja

Ankkurihissi korvataan tuolihissillä, joka hankitaan käytettynä Itävallasta.

Pyhätunturi (Talviurheilukeskus)
Hiihtohissi Pyhä Express eli Pyhän päähissi.
Jani Karppa

PelkosenniemiPyhätunturille rakennetaan uusi tuolihissi ja lisää majoitusta. Pohjoisrinteille tuleva uusi tuolihissi maksaa neljä miljoonaa euroa, ja se avautuu jouluna 2021.

Pyhätunturi Oy:n mukaan uusi hissi hankitaan käytettynä Itävallasta, peruskorjataan ja asennetaan kesällä 2021. Tuolihissi kuljettaa kaksi kertaa enemmän asiakkaita puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi.

Myös Pyhän päähissiä parannetaan. Kuuden hengen hissiin tulee 20 uutta myrskytuolia. Myrskytuoleilla hissi voi olla auki myös kovassa tuulessa. Samalla hissin kapasiteetti kasvaa kolmanneksella.

Päähissin muutostyöt tehdään ensi kesänä.

Liki 500 vuodetta lisää

Lisäksi Pyhälle rakennetaan lisää majoitusta lähes 500 petipaikan verran. Majoitusinvestoinnit ovat yhteensä 12 miljoonaa euroa. Petipaikkojen lisäys on merkittävä, sillä Pyhällä on tällä hetkellä runsaat 5 000 vuodepaikkaa.

– Alueen majoituskapasiteetti pysyy kasvusta huolimatta todella maltillisena suhteessa hissikapasiteettiin. Ruuhkattomuus on meille todellinen kilpailuetu, Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho sanoo tiedotteessa.

Pyhätunturi Oy kertoi uusista investoinneista perjantaina.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).