Potkut uhkaavat neljää työntekijää Rovaniemen Kehitys Oy:ssä – yhtiön toiminta siirtyy kaupungin vastuulle

Rovaniemen ja Ranuan kehitysyhtiön YT-neuvottelut päättyvät kuun loppuun mennessä. Yhtiö lakkautetaan vuodenvaihteessa.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupungintalo
Arkistokuva. Rovaniemen kaupungintalo talvipakkasessa. Nykyisin talo on lähes tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi.Jyri Tynkkynen / Yle

RovaniemiRovaniemen ja Ranuan yhteisessä kehitysyhtiössä, Rovaniemen Kehitys Oy:ssä on aloitettu YT-neuvottelut. YT-neuvottelut liittyvät Rovaniemen kaupungin suunnitelmaan lakkauttaa Rovaniemen seudun kehitysyhtiö vuodenvaihteessa ja siirtää sen tehtäviä kaupungin omien organisaatioiden vastuulle.

YT-neuvottelut koskevat yhdeksää henkilöä, ja niiden on suunniteltu kestävän 29.11. asti. Rovaniemen kaupungin mukaan irtisanominen uhkaa korkeintaan neljää henkilöä, ja loput siirtyvät kaupungin palvelukseen 'vanhoina työntekijöinä' ensi vuoden alussa.

Kaupunki aikoo organisoida uudelleen elinkeinopalvelujensa toiminnan niin kehitysyhtiöstä siirtyvien kuin vanhojenkin työntekijöiden osalta. Kaupunki vastaa jatkossa "yritysten yleisluontoisesta neuvontapalvelusta, elinkeinojen toimintaympäristön kehittämisestä sekä elinvoiman markkinointiviestinnästä".

Kehitysyhtiön lakkauttaminen hyväksyttiin käytännössä, kun Rovaniemen kaupunginvaltuusto päätti ensi vuoden talousarviosta, mutta virallisesti kaupunki puhuu vielä suunnitelmasta.

Lue lisää

Aluehallintovirasto: Rovaniemen seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja on toiminut epäasiallisesti jo toistamiseen

Rovaniemen kehitysyhtiön hallitukseen halutaan kuntapäättäjiä (2017)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).