Herätys: Kemikaalikammo pistää tekemään omat hammastahnat, uusi AMK-haku hämmentää, näin Suomi jännitti Huuhkajia

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Vastalääke-yhdistyksen nettisivujen tarkastelua
Vastalääke.fi -sivustolla julkaistaan tutkimuksiin perustuvia mutta helppotajuisia artikkeleita tieteestä ja terveydestä. Lääketieteen opiskelijat, Vastalääkkeen perustajajäsenet Tatu Han ja Kristiina Makkonen taistelevat kyseenalaisia terveysväittämiä vastaan.Markku Sandell / Yle

Kemikaalikammo saa jotkut tekemään omat hammastahnansa

Fluoripelko saa ihmiset sekoittamaan omat hammastahnat nettireseptien perusteella. Niiden sisältö voi kuitenkin olla riski etenkin lapsille. Myös hampaiden omatoimisesta valkaisusta koituu haittoja, kun nuoret tytöt intoutuvat puuhaan. Vaihtoehtohoitojen kiinnostus on kuitenkin laskussa, todetaan tuoreessa Tiedebarometrissa.

Ammattikorkeakoulujen todistusvalinnan sekavuus hämmentää

Milla Ristikangas
Milla Ristikangas jännittää syksyn valintakokeen tuloksia lomamatkalla Wienissä. Hän valmistui viime vuonna kuva-artesaaniksi, mutta haluaisi jatkaa opiskelua ammattikorkeakoulussa.Milla Ristikankaan kotialbumi

Ammattikorkeakoulut valitsevat ensi vuodesta lähtien puolet opiskelijoistaan todistusten perusteella. Jokainen ammattikorkeakoulu on päättänyt todistusvalintakiintiöistä itsenäisesti. Kiintiöissä on isoja eroja eri koulujen ja koulutusten välillä.

Vasemmistoliitto valitsee Li Anderssonin ja uuden varapuheenjohtajiston

Veronika Honkasalo (vas.) Juha Pursiainen, puheenjohtaja Li Andersson ja Hanna Sarkkinen Vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopion musiikkikeskuksessa 15. marraskuuta.
Vasemmistoliiton puoluekokous valitsee Li Anderssonin jatkokaudelle lauantaina Kuopiossa. Andersson perjantaina puoluekokouksessa puolisonsa Juha Pursiaisen kanssa. Kuvassa myös kansanedustajat Veronika Honkasalo (vas.) ja Hanna Sarkkinen (oik.).Akseli Muraja / Lehtikuva

Vasemmistoliitto valitsee Kuopion puoluekokouksessa Li Anderssonin puheenjohtajaksi toiselle kaudelle. Yle näyttää Anderssonin kukituksen ja kiitospuheen suorana klo 14.05 alkaen.

"Kerrasta toiseen se on urheilu, joka tuo ihmiset yhteen" – näin Suomi eli Huuhkajat-hurmosta

Juhlintaa Havis Amandan patsaan luona Helsingissä.
Oi Suomi on niin ihana. Juhlat EM-kisapaikasta jatkuivat ympäri Suomea aamuun asti. Tässä kuvassa juhlitaan Havis Amanda -patsaalla Helsingissä.Karoliina Simoinen / Yle

Suomi varmisti perjantai-iltana historiansa ensimmäisen paikan miesten jalkapallon EM-kisoissa, kun se kukisti Liechtensteinin Helsingissä lukemin 3–0. Ottelua jännitettiin ympäri Suomea koko päivä. Lopulta vuosikymmenten odotus palkittiin ja ilo purkautui valtaisaksi juhlinnaksi. Katso täältä parhaat palat tunnelmista kansalaistorilta ennen ja jälkeen pelin.

Poutasäätä pukkaa

Lauantai iltapäivän sää kartalla.
Yle

Lauantain säästä on tulossa suurimassa osassa maata poutainen. Pilvisyyttä kuitenkin esiintyy ja maan eteläosissa saattaa sataa tihkua. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa esiintyy satunnaisia lumikuuroja ja jäätäviä vesisateita. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.