Wall Streetin ennätysten marraskuu sai jatkoa – Dow Jones ylsi ensi kertaa 28 000 pisteeseen

Hyvät uutiset kauppaneuvotteluista innostivat markkinoilla.

New Yorkin pörssi
Meklari juoksee New Yorkin pörssissä. Taustalla Yhdysvaltain lippu.
Dow Jones -indeksi ylsi uuteen ennätykseen jo seitsemännen kerran tässä kuussa. Kuva New Yorkin pörssistä on otettu 8. marraskuuta.Justin Lane / EPA

New Yorkin pörssissä on taas vietetty ennätysmurskajaisia. Wall Streetin keskeiset indeksit nousivat perjantaina uusiin ennätyslukemiin ja Dow Jones -indeksi rikkoi ensi kertaa 28 000 pisteen rajan.

Dow Jones päätyi päivän päätteeksi 28 004,01 pisteeseen, mikä merkitsi 0,8 prosentin nousua edellispäivästä. Dow Jones ylsi uuteen ennätykseen jo peräti seitsemännen kerran tässä kuussa.

Laajapohjainen S&P 500 -indeksi nousi 0,6 prosentilla ja teknologiapainotteinen Nasdaq 0,7 prosentilla.

Pörssikursseja nostattivat etenkin Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvotteluista kantautuneet positiiviset uutiset. Valkoisen talon taloudellinen neuvonantaja Larry Kudlow kertoi, että neuvotteluissa on saavutettu "valtavaa edistystä."

Neuvottelujen vire on ollut muutenkin myönteinen viime päivinä, vaikka presidentti Donald Trumpin lokakuussa julkistaman ensimmäisen vaiheen kauppasopimuksen viimeistely ei olekaan ollut ongelmatonta.

Muuallakin maailmassa pörssipäivä oli enimmäkseen nousuvoittoinen, vaikka plussalla ei oltukaan niin reilusti kuin Yhdysvalloissa.

Lue myös:

USA lykkää osaa Kiinan tuotteille määrätyistä tulleista – pörssit ilahtuivat

Yhdysvallat: Kiina polkee juania – kauppasodan leviäminen valuuttoihin säikäytti osakemarkkinat

Wall Streetillä osakkeet päätyivät pakkaselle Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppakiistan kiihtyessä

Lähteet: AFP