Prinssi Andrew katuu ystävyyttään seksuaalirikoksista tuomitun Epsteinin kanssa: "Sopimatonta kuninkaallisen perheen jäsenelle"

Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika yöpyi yhdysvaltalaismiljonäärin luona vielä tämän saaman tuomion jälkeenkin.

Prinssi Andrew kuvattiin lokakuun alussa Australian Perthissä. Kuva: Richard Wainwright / EPA

Prinssi Andrew katuu sitä, että jatkoi ystävyyttään seksuaalirikoksista tuomitun yhdysvaltalaisen liikemiehen Jeffrey Epsteinin kanssa tämän saaman tuomion jälkeenkin. Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika kommentoi vuosia kestänyttä ystävyyssuhdettaan Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Yorkin herttua, prinssi Andrew tunnustaa haastattelussa harkintakykynsä pettäneen, kun hän yöpyi Epsteinin luona New Yorkissa vuonna 2010, eli kaksi vuotta sen jälkeen, kun tämä oli tuomittu alaikäisen tytön parittamisesta.

– Soimaan siitä itseäni joka päivä, sillä se ei ollut sopivaa kuninkaallisen perheen jäsenelle. Me pyrimme ylläpitämään korkeatasoisimpia toimintatapoja ja arvoja. Minä yksinkertaisesti petin joukkueeni, katuva prinssi sanoo haastattelussa, joka esitetään Britannian televisiossa tänä iltana.

Syyttäjä Geoffrey Berman puhui tiedotustilaisuudessa, jossa käsiteltiin Jeffrey Epsteinin pidätystä New Yorkissa 8. heinäkuuta. Kuva: Jason Szenes / EPA

Uusista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty Epstein kuoli vankilassa 10. elokuuta.

Myös prinssi Andrew'n on Epsteinin rikosepäilyjen yhteydessä väitetty syyllistyneen alaikäisen hyväksikäyttöön. Prinssi sanoo BBC:n haastattelussa, ettei muista tavanneensa häntä hyväksikäytöstä syyttävää naista. Hovi on aiemmin kiistänyt, että Andrew olisi syyllistynyt seksuaalirikokseen.

Lisää aiheesta: