AKT aikoo laajentaa tukitoimiaan PAUlle, jos postilakkoon ei saada sopua

Tiistaina alkavan lakon kesto on samanmittainen kuin PAUn omalla työnseisauksella.

lakot
sateenvarjo jossa lukee isolla lakko ja muita lakkoilijoita
Osa Postin työtekijöistä aloitti lakon maanantaina 11. marraskuuta.Petteri Sopanen / Yle

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT uhkaa laajentaa tukitoimiaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn työtaistelulle. AKT kertoo, että jos postilakko jatkuu, sen jäsenet ovat ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellossa tiistaista lähtien joulukuun 8. päivään asti.

PAU on myös ilmoittanut, että sen oma lakko jatkuu 8. joulukuuta asti.

Jo aiemmin AKT oli kertonut aloittavansa maanantaina viikon mittaisen lakon PAUn tueksi. Kyseisen lakon aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä sekä kaikilla työpaikoilla Postin tavaroiden ja lähetyksien käsittelystä.

Sovittelut jatkuvat sunnuntaina

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet tuestaan PAUlle. Aiemmin tukitoimistaan ovat ilmoittaneet Suomen Merimies-Unioni, Ilmailualan Unioni (IAU), Rautatiealan Unioni (RAU), sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL).

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti torstaina tukitoimista, jotka on määrä julkaista maanantaina. Myös Sähköliitto on ilmoittanut olevansa valmis käynnistämään tukitoimet.

Postin työriidan osapuolet, työntekijäliitto PAU ja työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat (Palta), tapasivat edellisen kerran valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla perjantaina. Sovitteluja jatketaan sunnuntaina kello 14.