Venäjällä oppositiopoliitikko kuoli junamatkalla Moskovaan – sairauskohtauksen arvellaan olleen syynä kuolemaan

Uusi Venäjä -liikkeen ja venäläisen talouden instituutin johtaja oli arvostellut hallintoa monesti.

Venäjä
Paveletskyn rautatieasema Moskovassa.
Paveletskyn rautatieasemalta Moskovassa on junayhteys Tamboviin. Kay Roxby / AOP

Ekonomisti 41-vuotias oppositiopoliitikko Nikita Isajev on löytynyt kuolleena junasta, kertoivat useat venäläismediat lauantaina. Fontanka-uutissivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan kuolemasta tehdään tutkimus, mutta tällä hetkellä ei epäillä rikosta.

Ria Novostin (siirryt toiseen palveluun) ja Fontakan mukaan miehen kuoleman aiheutti mahdollisesti sydämenpysähdys. Venäjän Kanava viisi oli kertonut lauantaina asiasta.

Uusi Venäjä -liikkeen johtaja oli palaamassa työmatkalta Tambovista Moskovaan. Kuoleman vahvisti Isajevin kanssa matkalla ollut kollega Alina Žestovskaja Interfaxin (siirryt toiseen palveluun) mukaan. Hänen Facebook (siirryt toiseen palveluun)-päivityksensä mukaan kuolema oli tullut yllätyksenä.

Svobodnaja Pressa -sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan rautatieyhtiön tiedotus kertoi, että paikalle oli hälytetty ambulanssi Yzynovon asemalla, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Isajev on toiminut venäläisen talousinstituutin johtajana. Insituutin kerrotaan yrittävän selittää Venäjän taloutta kansankielisesti. Sen kerrotaan olevan suosittu keskustelun ylläpitäjä niin alueellisesti kuin kansainvälisestikin.

Isajevin tiedetään kritisoineen muun muassa Venäjän hallintoa. Hän kirjoitti aiheesta esimerkiksi Svobodnaja Pressa -sivustolle.

Meduzan (siirryt toiseen palveluun)mukaan Isajevilla on ollut yhteyksiä venäläiseen sosiaalidemokraattiseen Oikeudenmukainen Venäjä -puolueeseen.

Isajev on uutissivuston mukaan kiertänyt alueilla puhumassa puolueen hyväksi ja häntä veikkailtiin jopa puolueen uudeksi johtajaksi kesällä. Oikeudenmukainen Venäjä -puolueella on edustajia duumassa ja aluehallinnossa.

Suomessa asiasta on uutisoinut muun muassa Iltasanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).