Hyppää sisältöön

Ilkka-Yhtymän yt:t päätökseen ennen Ilkan ja Pohjalaisen yhdistymistä – 26 henkilöä irtisanotaan, päätoimittajat jäävät sivuun tehtävistään

Henkilöstövähennykset kohdistuvat painotoimintaan, sisällöntuotantoon ja kaupallisiin toimintoihin.

Ilkan ja Pohjalaisen ensimmäiset tabloid-kokoiset koelehdet. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Pohjanmaalla Ilkkaa ja Pohjalaista julkaiseva Ilkka-Yhtymä on saanut yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Niiden tuloksena 26 henkilöä irtisanotaan. Lisäksi työntekijöitä osa-aikaistetaan ja määräaikaisia ja vapautuvia toimia jätetään täyttämättä. Yhtymän mukaan joitain vähennyksiä toteutetaan vapaaehtoisratkaisuina.

Vähennysten yhteenlaskettu vaikutus on noin 28 henkilötyövuotta. Ne kohdistuvat I-print oy:n painotoimintaan, I-Mediat oy:n sisällöntuotantoon ja kaupallisiin toimintoihin.

Samalla Ilkan ja Pohjalaisen päätoimittajat jättävät tehtävänsä. Ilkan päätoimittajana toimi Satu Takala ja Pohjalaisen päätoimittajana Toni Viljanmaa.

Viljanmaa kertoo Ylelle, että hän ei ole enää I-Medioiden palveluksessa. Työt päättyvät tänään. Viljanmaa ei halua kommentoida asiaa tämän enempää. Myöskään Satu Takala ei halua kommentoida asiaa.

Pohjalaisen pääluottamusmies Jukka Porola kertoo, että vielä maanantaiaamuna henkilöstöllä ei ollut tietoa irtisanomisten kohdentumisesta. Alun perin tieto lehtien yhdistämisestä tuli toimituksiin suurena yllätyksenä.

Yt-neuvottelut käytiin, kun Ilkka ja Pohjalainen ilmoittivat muodostavansa jatkossa yhden, yhteisen lehden. Uuden yhdistyvän lehden nimi, lanseerausajankohta ja päätoimittaja julkistetaan perjantaina.

Ilkan ja Pohjalaisen yhdistymisestä kerrottiin syyskuussa:

Ilkka ja Pohjalainen yhdeksi lehdeksi – "Yritysjohdolla on edessä vaikeita ratkaisuja"